Ambassade fik 63 p-bøder: P-vagter chikanerer os

Benins ambassade vil nu betale deres mange parkeringsbøder. Men de føler sig uretfærdigt behandlet af parkeringsvagter.

Til venstre ses et arkivfoto af parkeringbøder. Til højre et foto af Benins ambassadør Eusèbe Agbangla under Nytårskur hos dronning Margrethe i 2016. Foto: Bax Lindhardt & Jens Nørgaard Larsen - Ritzau Scanpix

Københavns Kommunes parkeringsregler er noget svære at overholde for personalet på det vestafrikanske land Benins ambassade i Danmark.

Som TV 2 Lorry forleden kunne fortælle, fik ambassaden sidste år 63 parkeringsbøder. Men ifølge kommunens egen opgørelse havde ambassaden kun betalt en af bøderne. 

- Vi har en forventning om, at de selvfølgelig betaler deres afgifter på lige fod med hr. og fru Danmark, sagde centerchef i Teknik og Mijøforvaltningen, Jes Øksnebjerg, selvom den samlede opgørelse fra 2017 viste, at alle ambassaderne i gennemsnit kun havde betalt hver tredje p-bøde.

Læs også Ambassade fik 63 parkeringsbøder, men betalte kun én

Centerchefen erkendte i samme ombæring, at det var begrænset, hvad kommunen havde af handlemuligheder i forhold til at opkræve bøderne. Diplomater er nemlig beskyttet af immunitet, og de kan derfor ikke slæbes i retten De eneste, der formelt set kan hive dem bare lidt i ørerne, er Udenrigsministeriet. Og i så fald ville det ske gennem en samtale.

Nu viser det sig så, at Benins ambassade er ved at finde tegnebogen op af lommen.

TV 2 Lorry har modtaget en mail fra ambassaden, som skriver, at historien om de mange parkeringsbøder skaber et dårligt indtryk af Benin, og at de nu er begyndt at betale af på resten af ​​parkeringsbøderne.

Læs også P-bødestraf: Konservative vil smække hjullås på ambassadebiler

Føler sig chikaneret

Ambassaden skriver endvidere, at deres personale ofte føler sig presset på grund af, at de kører rundt på blå nummerplader, og de synes, at parkeringsvagterne behandler dem uretfærdigt.

- De finder det uretfærdigt, at de ofte bliver overfuset og chikaneret af parkeringsvagter. Årsagen er, at de efter at have betalt en bøde får en ny. Og de forstår ikke, hvorfor de konstant får bøder, skriver ambassaden i sit svar.

TV 2 Lorry har rettet henvendelse til Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning. Men det har i dag ikke været muligt at få en kommentar. 

Herunder kan du se en top-10 liste* over de lande, hvis ambassader får flest bøder i København. 
*Kilde: Københavns Kommune

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik