Affaldsforsøg: Fører færre skraldespande til mindre svineri?

Københavns Kommune forsøger sig med færre skraldespande ved Amager Strand - og det skal forhåbentligt give mindre skrald.

Snart er det sommer, og det vil sige, at det også er sæson for udendørshygge.

Og i mange af Københavns parker plejer man desværre at kunne se efterladenskaberne fra hyggen dagen derpå med skrald, der ligger og flyder.

Men i Amager Strandpark afprøver Københavns Kommune i år et helt nyt tiltag, som forhåbentlig kan mindske svineriet. Opskriften er paradoksalt nok færre skraldespande.

Som et forsøg har Teknik- og Miljøforvaltningen pillet 200 gamle skraldespande ned og i stedet opsat 15-20 pladser større affaldscontainere.

Målet er at gøre strandparken mere indbydende og aflive sommerens affald sproblemer. 

- Der sker altså desværre det, at fyldte skraldespande er en magnet på mere affald. Så er det ligesom legitimt at smide affaldet omkring den her affaldskurv, siger Nikolaj Hvingtoft Hansen, der er centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Modstridende - men med ansvar

De nye containere kan indeholde langt mere skrald og bliver næppe overfyldt. Til gengæld er der blevet længere til nærmeste beholder. 

Kan du forstå, hvis der er nogen, der synes, det er mærkeligt at forsøge at løse affaldsproblemer med færre skraldespande?

Ja, det kan jeg sagtens forstå, det kan virke lidt modstridende. Men det er ud fra en filosofi om, at vi ikke tror på, at affaldsproblemer skal løses med antallet af skraldespande i sig selv. Det skal være en form for balanceret løsning, hvor man selvfølgelig kan komme af med sit affald på de rigtige steder, men også hvor folk kan udvise ansvar, siger Nikolaj Hvingtoft Hansen. 

Københavns Kommune har tidligere med gode erfaringer afprøvet et lignende pilotprojekt i mindre skala. Hvis forsøgsordningen på Amager Strand også bliver en succes, ser centerchefen gode muligheder i at udbrede den. 

- Det er klart, at hvis det her viser, at vi har en ligeså pæn strand med den her løsning, så vil det næsten være fjollet ikke at se, om man kan udbrede den til andre lignende områder, siger han.

Forsøget på Amager Strandpark kører hele sommersæsonen, hvorefter kommunen vil evaluere det.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere