Ærgerligt uheld udsætter åbning af ny skøjtebane i København

Et maskinsvigt betyder, at åbningen af skøjtebanen på Postgrunden ved Københavns Hovedbanegård bliver et døgn forsinket. Banen åbner i stedet på søndag.

Der er muligvis allerede børn, der har fundet skøjterne frem og glæder sig til at en ny bane skulle åbne på lørdag. De bliver nok en smule skuffet nu. 

For folkene bag skøjtebanen er desværre løbet ind i problemer. Et maskinsvigt  har nemlig medført, at nedkølingen af den 7 cm tykke skøjteis tager længere tid end planlagt.

Derfor arbejder håndværkere og østrigske specialmontører i øjeblikket dag og nat for at få den 600 kvadratmeter store skøjtebane på Postgrunden i Indre København klar til besøgende. 

- Selv om vi har et lag is på banen, så er den ikke tyk nok til, at der kan skøjtes på den lørdag, som vi havde håbet. Vi arbejder derfor i døgndrift med ekstra nedkøling, så isen er klar til skøjter og piruetter på søndag, siger Peter Mering fra Danica Ejendomme, som udvikler Postgrunden.

Den annoncerede åbning lørdag den 21. januar kl. 10 udsættes derfor til søndag kl. 10 i stedet.

Skøjtebanen er gratis at bruge og vil fra 22. januar have åben alle dage kl. 10-20 frem til midt marts. Der vil også være mulighed for at leje skøjter samt købe mad og kaffe i boder.

Fakta om skøjtebanen

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere