60.000 ekstra kroner skal lokke betjente til København

Rigspolitiet og Politiforbundet vil nu løse problemet med manglende betjente i København ved at tilbyde en kontant bonus.

Politiet i København har så svært ved at finde medarbejdere, at det nu har fået Rigspolitiet til at skride til handling i samarbejde med Politiforbundet.

De vil løse problemet med manglende betjente i hovedstaden ved at lokke ansatte fra andre politikredse med en økonomisk godbid på mellem 30.000 og 60.000 kroner, oplyser DR.

En betjent fra den vestlige side af Storebælt kan blive op til 60.000 kroner rigere om året, hvis vedkommende er villig til at hive teltpælene op og flytte østpå.

Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, mener, at den økonomiske ordning er den absolut bedste løsning.

- Den primære grund, til at vi har valgt denne tilgang, er for at undgå tvang.

- Vi vil ikke tvinge nogen til at flytte, så hvis problemet med for få betjente kan klares ved hjælp af en økonomisk bonus, så vil det helt klart være at foretrække, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.

Det er ikke kun i storbyen, at der er akut mangel på ansatte hos ordensmagten. Også i Syd- og Sønderjyllands Politi er der stærkt behov for nye medarbejdere.

Derfor vil både Københavns Politi og Syd- og Sønderjyllands politi slå flere stillinger op, der byder på femcifret, økonomisk lokkemad.

Succesraten tør Claus Oxfeldt endnu ikke at spå om, da det allerede har været svært at få medarbejdere til de affolkede politikredse. Men formanden lægger ikke skjul på, at ambitionerne med det nye tiltag er høje.

Og håbet skyldes ikke kun høje ambitioner for de to politikredse.

- Vi håber, at vi finder alle de nødvendige betjente. Jeg ved ikke, om det er realistisk, men jeg ved, at det kan være meget hårdt at blive tvangsflyttet. Både i forhold til arbejdsliv og privatliv, siger formanden for Politiforbundet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere