33 buslinjer skal lægges om: Overborgmester vil have el

Frank Jensen vil have, at bybusserne i København skal køre på el i stedet for diesel.

Københavns socialdemokratiske overborgmester Frank Jensen vil have dieselbusserne ud af København og erstatte dem med elbusser.

Det skriver Politiken onsdag.

Frank Jensens udspil kommer på baggrund af en ny rapport fra Siemens. Rapporten konkluderer, at en omlægning af de 33 buslinjer med i alt 385 busser, der fortrinsvis kører i Københavns Kommune, til elbusser, vil koste 68 millioner kroner mere om året end dieselbusser.

Hovedparten af dette beløb, 49 millioner kroner, udgøres imidlertid af den høje afgift på el til busser, en afgift, som el til togdrift er fri for.

- Det er absurd, at den nuværende afgiftspolitik favoriserer dieselbusser frem for el. Og det er helt sort, at busserne i den kollektive trafik skal betale 200 gange mere i elafgift, end DSB gør, siger Frank Jensen til Politiken.

Elafgiften betyder, at 'brændstofafgiften' på en elbus er omkring tre gange så høj som på en dieselbus, fremgår det af et svar fra Skatteministeriet til Folketinget.

Frank Jensen vil henvende sig til regeringen for at få den til at se på afgiftsstrukturen. Men hans indstilling er, at bybusserne i København under alle omstændigheder skal omlægges til el.

- Siemens-rapporten viser, at det både er teknologisk og økonomisk inden for rækkevidde at omlægge de 33 buslinjer i København til el. Det er klart, at hvis afgiften på el til busdrift lempes, vil det gøre det lettere. Men det er noget, vi må prioritere uanset afgifterne, siger han til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere