30-årig fængslet for stenkast mod politiet på Christiania

Politi mangler stadig at finde 15 personer. Deres fotos bliver offentliggjort onsdag, hvis de ikke melder sig.

Langsomt men sikkert bliver flere og flere af dem, der under en aktion på Christiania 17. juni kastede sten mod politiet, varetægtsfængslet.

Ved politiaktionen fjernede politiet 37 hashboder i Pusherstreet, men blev samtidig overdænget med blandt andet sten, flasker og jernkæder.

Fredag henvendte en 30-årig mand sig til politiet i Viborg.

- Her erkendte han, at han havde kastet et par sten mod politiet, fortæller politikommissær Steffen Th. Steffensen fra Københavns Politi.

Betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi kørte manden til en rasteplads på Fyn, hvor andre betjente fra Task Force Pusherstreet stod klar til at køre ham det sidste stykke til København. Her blev han lørdag i et grundlovsforhør fængslet i 10 dage.

Han er den 13., der er blevet sigtet for stenkast i forbindelse med aktionen. På nær en, der ikke blev fremstillet i grundlovsforhør på grund af sygdom, er de alle blevet varetægtsfængslet.

De 13 er alle sigtet for at forhindre politiet i at udføre sit arbejde, for sammen med en større menneskemængde at have forårsaget grov forstyrrelse af den offentlige orden, samt for forsøg på grov vold.

Ved politiaktionen der var rettet mod den organiserede hashhandel på Christiania kom seks betjente til skade, og to måtte på skadestuen. En betjent har været sygemeldt en måned efter aktionen, siger Steffen Th. Steffensen.

Politiet har gode optagelser fra aktionen og har ved at analysere dem fundet frem til de nu sigtede. Yderligere 15 personer er i politiets søgelys, og Steffen Th. Steffensen opfordrer folk til at melde sig, hvis de han stenkast på samvittigheden.

- Hvis de 15 ikke melder sig selv senest på tirsdag, vil vi offentliggøre deres billeder på onsdag, fastslår han.

Politiet skønner, at mellem 30 og 35 personer deltog i at kaste ting mod politiet under aktionen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Knivstikkeri Nørrebro

24-årig stukket ned i København

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere