1000 bycykler er klar til at trille ud

Efter et turbulent forløb er der nu fart på projektet. Så turister og beboere i København og på Frederiksberg kan komme ud at opleve byen på to hjul.

Først var den et stort prestigeprojekt for politikerne i København og Frederiksberg, så blev den dømt ude. Nu ser det ud til at bycyklen kommer på gaden.

- Helt efter planen, vi lagde først på sommeren, siger Nikolai Bøgh, der er formand for By- og pendlerforeningen til P4 i dag.

Sidste år vedtog borgerrepræsentationen at bruge 40 millioner på projektet. Og der var glade miner på rådhuset i København.

Men allerede i starten af 2015 var der problemer. Ikke mange brugte cyklerne og Morten Kabell, borgmester for Teknik- og Miljø måtte forsvare den sparsomme interesse for bycyklen med at systemet ikke var rullet ud. Og Mette Annelie Rasmussen fra de Radikale kaldte det en 40 millioner kroner dyr fadæse.

Så blev der problemer med at få leveret bycyklerne i april 2015. Firmaet "GoBike havde problemer med underleverandørerne og nu ville fonden bag planen, By- og Pendlercykel Fonden, have GoBike erklæret konkurs.

- Den nye by- og pendlercykel skal fungere som et fjerde ben i den kollektive trafik sammen med tog, bus og metro, og på den måde skal den være med til at gøre noget ved trængslen i København, sagde Morten Kabell da projektet blev vedtaget i august 2014

Nu så det ud til, at planerne skulle droppes, og Miljø- og Teknikborgmesteren tvivlede på, at bycykler bliver en del af pendlertrafikken.

To uger efter var meldingen en anden. GoBike kunne nu levere cyklerne alligevel.

Efter et møde med firmaet kunne bestyrelsesformand for By- og pendlercykelfonden, Nikolaj Bøgh, melde ud at det alligevel lykkedes.

- Det krav, vi har sendt dem, har haft en meget tydelig effekt. Vi har fået en tilbagemelding om, at de vil garantere for de beløb, der er blevet indbetalt, og at de tilsyneladende også vil levere en fornuftig udrulningsplan for de sidste 1400 cykler, sagde han.

Efter diskussioner blandt DSB, Metro og politikerne i både København og Frederiksberg, blev det besluttet at By- og pendlercykelfonden skulle føre projektet videre.

Den 7. maj i år var der så en redning på vej.

Nu er de først 1000 cykler klar og det glæder formanden.

Behøver du hjælp til at oprette dig som bruger af bycyklen, kan du i weekenden møde Bycykel Butlere, der kan hjælpe dig.

Lørdag d. 18. juli 14-17 på Langelinie

Søndag d. 19. juli 14-18 på Rådhuspladsen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Fartgrænser

playVille sænke hastighed på vej med institution - men politiet sagde nej

Borgmestre i fælles kamp

Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere