10 mio. kr: Så meget julemad ender i skraldespanden

Denne weekend står for rigtig mange i julefrokostens tegn. Men ingen fest uden julemad, alt for meget julemad. Alene i TV 2 Lorrys område er der de seneste to dage smidt mad ud for 10 millioner kroner.

Flæskesteg, karrysild, laks, leverpostej, rullepølse, mørbradbøffer og frikadeller.

I julen skal der ikke spares på noget og det bliver der sandelig heller ikke.

Tværtimod. For det er langt fra alt den lækre mad der bliver spist op.

På en af landets største julefrokostdage, vurderer madspildsorganisationen Det Runde Bord, at der i Hovedstadsområdet blev smidt mad ud for 10 millioner kroner.

- Mad der kunne være kommet socialt udsatte til gode, hvis der var en bedre forståelse og en større velvilje til at gøre noget ved madspildsproblemet. Det er særlig slemt her i Julen, siger Peter Haugelund der er direktør i i Madspildsorganisationen Det Runde Bord til TV 2 Lorry.

Hvert år smider vi - ifølge Miljøministeriet - over 700.000 tons spiseligt mad ud.

Et madspild der koster os 11,6 milliarder kroner om året - og som topper netop i disse dage:

- Det er jo desværre sådan, at julen er en madspildshøjtid. Folk har arbejdet hårdt hele året og når det så bliver jul, så skal vi have det ekstra godt. Og ekstra godt betyder så også, at vi køber ekstra ind. Desværre ender vi så bare også med at smide ekstra ud. Det er jo ikke fordi, vi skal hygge os mindre, men vi skal smide mindre ud, lyder det fra Selina Juul, der er stifter af Danmarks største bevægelse mod madspild, nemlig organisationen STOP Spild af Mad.

Miljøministeriet har afsat 5 millioner de næste to år til at støtte op om initiativer mod madspild.

Se mere i Søndagsmagasinet søndag aften kl. 19:30 på TV 2.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik