Kim Larsen gav Magnus en oplevelse for livet

02:04

Magnus William Tougaard fik sig en særlig oplevelse, da Kim Larsen i 1982 kommer ind på Restaurant Vita, hvor Magnus arbejdede som natpianist. Video: Malte Jørstad / Foto: Jeppe Bøje Nielsen/Scanpix, Malte Jørstad

Året er 1982.

Dagen begynder, som dagene plejer at begynde. Magnus William Tougaard cykler til sit arbejde som natpianist på Restaurant Vita på Store Kongensgade i København. Med sig har han bunkevis af noder, og blandt dem gemmer sig et væld af lystige viser.

Det er en oplevelse, jeg aldrig glemmer.

Magnus William Tougaard

Det er netop én af de viser, som senere den nat skal give ham en sand oplevelse for livet.

- Restaurant Vita var sådan et sted, hvor der var god stemning. Gæsterne havde været i teatret eller biografen eller på danseklub, og de kvinder, der havde været på danseklub, havde altid én med, som kunne betale, husker Magnus William Tougaard.

Læs også Kim Larsen hyldet fra tårnets top, og den halve by kunne høre det

Den aften er en af gæsterne ingen ringere end nationalskjalden Kim Larsen. Han har fundet sig til rette i baren, bedst som Magnus William Tougaard kaster sig ud i sangen 'Engang var jeg vidunderbarn'.

- Pludselig kommer Kim Larsen op til mig og vil have mig med i et studie, så vi kan indspille den, siger Magnus William Tougaard.

Som sagt så gjort.

- Kim Larsen sagde til min chef: "Nu tager jeg Magnus med". "Nå", svarede chefen. "Så håber jeg godt nok, du tager ham med tilbage igen også, griner Magnus William Tougaard.

Før og nu: Magnus William Tougaard fotograferet i sin lejlighed i 2020 og ved sit klaver på Restaurant Vita i 1980'erne. Foto: Malte Jørstad / Privatfoto

"Glemmer det aldrig"

Kim Larsen har fortalt om mødet i et interview med DR P3 i 2002.

- Vi sagde til Magnus, at den sang blev han altså nødt til at få på plade. "Javel", jamen det skulle han da så gerne gøre. Så tog vi ud til Ole Erling (musiker, red.) og lavede en mindeværdig optagelse, lyder det fra Larsen i interviewet.

Kim Larsen inkluderede senere 'Engang var jeg vidunderbarn' på albummet 'Sange fra Glemmebogen' og tog den med på turné, da han og Kjukken rejste landet rundt med 'Det var en torsdag aften'.

Læs også Master Fatman hyldet med graffitiportræt - lige ved siden af Kim Larsen

Da Magnus William Tougaard blev sat af på Restaurant Vita tidligt om morgenen, havde han ikke kun fået en plade med sine egne indspilninger med sig fra mødet.

- Det er en oplevelse, jeg aldrig glemmer. Det var en stor oplevelse dengang, og i dag tænker jeg bare, hvordan pokker det i det hele taget kunne lade sig gøre, siger han med et smil.

I anledningen af nationalskjaldens dødsdag bringer TV 2 Lorry en video om det uventede møde. Den kan du se i toppen af artiklen.