Hjælperiet samler ind i kulden: "Vi mangler varme soveposer"

Når det er så koldt som det er i øjeblikket, er der brug for tøj og soveposer til gadens folk. Det har de blandt andet hos 'Hjælperiet' i København.

02:28

Det er minusgrader udenfor og bidende koldt. Det betyder, at der er travlt i lagerrummet i "Hjælperiet" på Theklavej i Københavns Nordvestkvarter. Her samler de alt fra varme trøjer og skibukser til uldne sokker og varme luffer.

- Vi har fået masser sko, tøj og varme jakker, siger Michael Espersen, der er daglig leder på Hjælperiet.

De seneste dage er der kommet en stor mængde tøj ind, så det er der i øjeblikket ikke så stor mangel på. Til gengæld mangler der i den grad vinter-soveposer til de hjemløse..

- Som det er nu med de kuldegrader, så er det absolut varme soveposer, altså vintersoveposer, der mangler. Vi har jo soveposer, men det er sommer-soveposer fra festivalerne, siger Michael Espensen.

Læs også Det er let nok: Peter banker nødherberg op på under 24 timer

"Nu har jeg heldigvis en stor hund"

Ava Lindl var en af dem, som tirsdag slog vejen forbi tøjlageret. Hun har været hjemløs i tre år, og fik først for nyligt en lejlighed. Hun har dog ikke mange penge, så hun kommer stadigvæk for at hente varmt tøj, og for at få gratis mad til sig selv og hunden. Hun har ikke glemt de mange år på gaden.  

- Jeg sov udenfor sidste år, hvor det var meget koldt. Og det er jo frygteligt at ligge ude i kulden. Jeg har også en stor hund. Så det er normalt noget med tre soveposer og så finde et sted, hvor der er læ, siger Ava Lindl.

Ava Lindl er glad for, at hun nu i det mindste har tag over hovedet - nu hvor kulden for alvor bider sig fast.

- Man får jo næsten ikke nogen søvn, og man er meget stresset. Nu har jeg heldigvis en stor hund, som passer på mig. Havde jeg ikke haft det, sidste vinter, så havde jeg været lost, siger Ava Lindl.

Læs også Hjemløs i vinterkulden: Vi be´r bare guderne om godt vejr

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik