Skade spolerer EM-drøm for hurtigløber

Kristoffer Hari havde store forventninger til sin præstation ved EM i Serbien, men allerde i indledende heat fik han en skade.

Kristoffer Hari efter sejren til DM på 60 meter i tiden 6,65 sek. Foto: Dansk Atletik Forbund

00:39

Til DM i februar gik det rigtig stærk på 60-meteren. Video: TV 2 Sport

1 af 2

Det er blot to uger siden "Dynamit Hari" tangerede den 18 år gamle danske indendørsrekord i 60 meter løb. Tiden lød på 6,65 sekunder.

Så det var i topform og med store forhåbninger, han rejste til inde-EM i Serbien.

Men den talentfulde sprinter fra Taastrup fik en uheldig debut på den store internationale scene.

Den 19-årige Hvidovre-løber kom ellers flyvende fra start og førte sit heat, men mod slutningen af den korte distance fik han problemer med sit ene lår.

Danskeren måtte bremse op, humpede det sidste stykke over stregen og blev noteret for en fjerdeplads og en tid på beskedne 6,81 sekunder.

- Jeg fik en kanonstart og tænkte "wow, det kører bare", men så mærkede jeg et stik i baglåret, og det var så det, siger Kristoffer Hari til DR kort efter skuffelsen. 

Læs også "Dynamit Hari" satser på sprinterkarriere

Slut med EM

Han erklærer samtidig, at han ikke regner med at være i stand til at løbe mere ved EM, men det gør knapt så meget, for tiden rækker alligevel ikke til en plads i semifinalerne, der skal afvikles lørdag aften.

Dermed blev Haris første store internationale seniorstævne en noget blandet oplevelse.

Han fik trods alt demonstreret, at han er i besiddelse af en eksplosiv start, og han var utvivlsomt gået videre, hvis han ikke var blevet tunget til at bremse op på de sidste meter.

Der har været knyttet store forventninger til den kraftfulde sprinter, siden han som 15-årig i 2013 løb verdens næsthurtigste 100-meter-tid nogensinde i sin aldersgruppe.

Læs også Supertræner i Roskilde: Skal lære de unge at spille

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik