Ny regel udløser skrækscenarie i 2. division

Et skrækscenarie udspiller sig i 2. division, hvor Hvidovre, Brønshøj og Avarta deltager i et oprykningsdrama.

Normalt handler sport om at vinde, men sådan er det ikke nødvendigvis i 2. division i fodbold i den kommende weekend.

Når sidste spillerunde er blevet afgjort på lørdag bliver de 12 bedste hold i 2. division - der lige nu er opdelt i tre puljer af otte hold - udskilt i et oprykningsspil, mens de 12 dårligste hold skal kæmpe om at undgå nedrykning.

Den københavnske vestegnsklub Avarta kæmper til det sidste for at komme med i oprykningsspillet. Skal målet gå i opfyldelse kræver det, at Avarta slår AB Tårnby, mens Hvidovre slår Brønshøj.

Problemet med Avarta-øjne er, at Hvidovre reelt set ikke har nogen interesse i at slå Brønshøj, der lige nu ligger til at gå i oprykningsspillet.

Hvidovre vil med et nederlag eller uafgjort mod Brønshøj tage henholdsvis tre eller fire point med over i oprykningsspillet. Hvis Avarta bliver en del af oprykningspuljen - hvilket kræver en Hvidovre-sejr over Brønshøj - vil Hvidovre få nul point med over.

- Det er en rigtig møgsituation for os. Hvidovre er ikke interesseret i at få Avarta med i oprykningsspillet, fordi vi har vundet to gange over dem. - Hvidovre og Brønshøj kan aftale at spille uafgjort, og så får Hvidovre fire point med over i stedet for nul, siger Avarta-formand Per Thomsen.

Han kan sagtens forestille sig, at de specielle omstændigheder vil få indflydelse på kampen mellem Hvidovre og Brønshøj.

- Det tror jeg da. Der vil stå idiot i ryggen på enhver, hvis ikke man prøver at opnå det bedste for sin egen klub. Hvidovre vil være bedst begunstiget af at komme over med fire point i stedet for nul, siger Per Thomsen.

Hvidovre-træner Thomas Vesth Hansen har udtalt, at hans hold vil forsøge at vinde kampen mod Brønshøj, men Avarta-formanden tvivler alligevel på Hvidovre-spillernes motivation.

- Jeg tror da godt, at Thomas kan sætte sit hold op, men hvis Hvidovre får en dårlig start og kommer bagud med 0-1, så kæmper man ikke på liv og død for at komme tilbage. Der sker bare noget med mennesker i den situation, siger Per Thomsen og tilføjer:

- Vi vil meget gerne have, at der kommer en observatør ud til kampen.

Lidt paradoksalt har klubberne i 2. division - inklusiv Avarta - før sæsonstarten været med til at vedtage den nye struktur, som nu giver problemer.

- Det er en kæmpe brøler, vi har lavet, fordi vi ikke har tænkt det til ende. Vi skulle have valg det sikre system, hvor vi spillede om placeringspoint i stedet for, at man tager point med over.

- Alle klubber bakkede op om det, men det er noget lort, vi har lavet. Det er ikke særlig godt sportsligt, siger Per Thomsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere