Lovlig gaderæs kommer til Storkøbenhavn

Fartglade motorsportsentusiaster i hovedstadsområdet kan se frem til lovlige streetrace-arrangementer i 2018.

Har du i benzin i blodet, så kan du snart se lovligt gaderæs i Hvidovre. Foto: NHansenPhoto.dk

Elsker du at se hurtige biler køre om kap mod hinanden, men bryder du dig ikke om ulovligt gaderæs, så er DMStreetrace lige noget for dig.

Læs også By plaget af gaderæs: Sådan vil politi og kommune løse det

Siden det første arrangement i Aalborg tilbage i 2014 har virksomheden Racedays.dk nemlig afholdt over 40 arrangementer i provinsen, og er dermed blevet Danmarks største aktør indenfor udbredelsen af lovlige alternativer til gaderæs.

Og nu kommer de populære løb så også til Storkøbenhavn i forsøget på at se, om der er opbakning til løbene, som er et alternativ til de ulovlige gaderæs, der organiseres rundt om i hovedstadsområdet.

00:37

Gade lukket ned i Ishøj i nattetimerne.

Luk video

Skal køre med hjelm

Nærmere bestemt skal der køres ræs i Hvidovre, hvor Racedays.dk har indgået et samarbejde med kommunen om at afholde to streetrace arrangementer i løbet af 2018.

Læs også Borgmester om ulovlige gaderæs: Jeg vil ikke belønne vanvid

De lovlige løb godkendes af politiet selv og er omfattet af regelsæt, der fremmer sikkerheden. For eksempel er der krav om, at kørerne altid har styrthjelm på, når der køres, og der er også redningspersonel til stede under hele arrangementet.

Arrangementerne kommer til at foregå på Kystholmen i Hvidovre lørdag den 5. maj og lørdag den 18. august i tidsrummet 14-20. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik