Børnehave flyttes på grund af skadelige dampe

Det er benzendampe fra et autoværksted, som ligger under Børnehuset Immerkær, der er skyld i, at en hel børnehave nu flyttes midlertidigt.

Bekymrede forældre mødtes klokken 17.00 torsdag til et ekstraordinært forældremøde i Børnehuset Immerkær i Hvidovre kommune.

Det erfarer TV 2 Lorry torsdag.

Leder af daginstitutionen, Birgitta Liljenberg Schmidt, har gennem længere tid undret sig over dårlig lugt i børnehaven, og har derfor bedt om at få lavet en indeklimaundersøgelse.

Det er resultatet af undersøgelsen, som ligger til grund for det ekstraordinære forældremøde torsdag.

Det viser sig nemlig, at den sære lugt var benzendampe, som skyldes autoværkstedet, der ligger under børnehaven.

Benzendampene er sundhedsskadelige, og derfor skal børnehavebørnene  flytte omgående, vurderer embedslægen. Det skyldes, at der er en lille teoretisk risiko for at udvikle kræft på grund af for høje benzen-niveauer, erfarer TV 2 Lorry.

- Vi har embedslægens vurdering, som siger, at det ikke er forbundet med nogen nævneværdig sundhedsfare at opholde sig i institutionen, men at børn og voksne alligevel ikke bør opholde sig der i længere tid, før der er blevet foretaget yderligere undersøgelser.

- Derfor vælger vi at flytte børnene, så vi kan finde ud af, hvad der skal ske, siger borgmester Helle Adelborg i en pressemeddelelse til TV 2 Lorry.

Ved mødet udtrykte forældre utilfredshed med, at der er givet tilladelse til, at der må ligge et scooterværksted under en børnehave. Værkstedet har ligget der i to år.

Fra Hvidovre kommunes side lyder det, at sagen kommer til at gå hurtigt.

Allerede på mandag bliver de 64 børnehavebørn genhuset i Musikskolen, der ligger på den gamle Sønderkærskolen, og kommunen vil i uge 10 og 11 lave nye målinger i børnehaven.

Det er først i dag, at personalet har fået viden omkring situationen og genhusningen, erfarer TV 2 Lorry.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

Hvidovre

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere