Teenager ramt af 25.000 volt: Politiet advarer mod farlig leg

En pige er blevet alvorligt forbrændt, fordi hun kravlede op på et tog. Det er dødsensfarligt vanvid at nærme sig køreledninger, advarer politiet.

Foto: Morten Juhl / Scanpix

En 15-årig pige er indlagt på Rigshospitalet i København med alvorlige forbrændinger efter en selvforskyldt ulykke natten til tirsdag i denne uge.  

Læs også Kvinde kravlede op på togvogn og blev ramt af køreledning

Ramt af køreledning

Ifølge Ekstra Bladet befandt hun sig sammen med nogle venner på Rungsted Kyst Station, hvor hun på et tidspunkt valgte at kravle op på et tog. Det gik galt.

- Tirsdag kl. 0.54 fik vi via 112 en anmeldelse om, at den unge pige var blevet meget forbrændt ved at have ramt en køreledning. Da vi nåede frem, var hun rigtig nok forbrændt og i chok, men ved bevidsthed og i stand til at oplyse os om, hvem hun er, fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi, Bruno Witting-Hansen, til Ekstra Bladet.

Han forklarer, at en ambulance og akutlægebil kom til stedet, og at Banedanmark blev bedt om afbryde strømmen, så redningsfolkene kunne arbejde risikofrit.

- Vi har endnu ikke afhørt hende. Det må vente. Nu handler det i første omgang at redde, hvad der reddes kan, siger vagtchefen til Ekstra Bladet.  

Læs også Drenge alvorligt forbrændte: Kravlede på tog og fik stød

Ikke første gang

Det er langt fra første gang, at unge har fået voldsomme skader efter at være kravlet op på tog.

Så sent som i maj i år blev to drenge ramt af strøm fra en køreledning på Vigerslev Godsvej mellem Valby og Hvidovre. De fik begge alvorlige forbrændinger. 

- Vi advarer på det kraftigste mod disse tossestreger – det er et dødsensfarligt vanvid at nærme sig køreledninger, fastslår Bruno Witting-Hansen overfor Ekstra Bladet.

Faktisk behøver man ikke engang berøre køreledningerne. Strømmen kan gå igennem kroppen, hvis bare man er tæt på dem og bliver ramt af en såkaldt lysbue. Udover forbrændinger kan det give øjeblikkeligt hjertestop. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik