Kommune ændrer procedurer efter fejlmedicinering

Hørsholm Kommune ændrer procedurer efter en 90-årig beboer døde efter fejlmedicinering i ti dage på plejehjem.

I Hørsholm Kommune skal det nu sikres, at alle Social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker kender og bruger de elektroniske skemaer korrekt, det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kommunen har nemlig fundet fire kerneårsager til, hvorfor en 90-årig beboer på plejehjemmet Breelteparken blev fejlmedicineret i ti dage, og det giver nye tiltag, siger Peter Orebo Hansen, direktør i Hørsholm Kommune for Social, Sundhed og Arbejdsmarked til Frederiksborg Amts Avis:

- Tiltagene til at forbedre medicinhåndteringen og sikkerheden for borgerne vil derfor også slå igennem på flere forskellige måder - ikke kun for risikomedicin, men også i forhold til medicinhåndtering generelt. Det betyder f.eks. at en læge altid og uden undtagelse kontaktes ved fejlmedicinering. Det betyder også, at Hørsholm Kommune sikrer, at alle social- og sundhedsassistenter og sygeplejersker kender til og anvender de elektroniske systemer vedr. medicinskemaer korrekt, forklarer Peter Orebo Hansen i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Ekstra medarbejder

Plejehjemmet Breelteparken reagerede d. 10. marts selv på en af beboernes tragiske dødsfald ved at ansætte en ekstra medarbejder til kun at håndtere medicin til beboerne på plejehjemmet. Dengang iværksatte kommunen en såkaldt kerneårsagsanalyse, og det er den analyse, der i går fik Hørsholm Kommune til at ændre sine procedurer.

- Borgernes sikkerhed og tryghed er det absolut væsentligste for os. Derfor forbedrer vi også straks procedurerne, der hvor undersøgelsen har peget på, at der skal sættes ind, siger Peter Orebo Hansen til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere