Jagtmuseet: Borgmestre skal til 'brokkemøde'

Nordsjællandske borgmestre vil udtrykke deres utilfredshed med flytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet på møde med Bertel Haarder.

Syv nordsjællandske skal til 'brokkemøde' med kulturminister Bertel Haarder om flytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mødet er stablet på benene, fordi regeringen har besluttet at flytte Jagt- og Skovbrugsmuseet fra Hørsholm til Djursland. En beslutning, der har vakt forargelse hos både borgere og borgmestre i Nordsjælland.

Flytningen Jagt- og Skovbrugsmuseet sker som en del af regeringens plan om at udflytte statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen.

- Vi er jo interesseret i at høre argumenterne for, hvorfor man har udpeget museet. Vi vil selvfølgelig brokke os og udtrykke vores utilfredshed med flytningen af Jagt- og Skovbrugsmuseet, og vi vil også spørge til, om det økonomisk kan svare sig at flytte de 13 arbejdspladser sammen med alle museets genstande, siger Hørsholms borgmester Morten Slotved til Frederiksborg Amts og fortsætter:

- Jagt- og Skovbrugsmuseet er jo en kulturinstans og ikke bare en arbejdsplads. Det har stor betydning både lokalt og i hele Nordsjælland, fordi det er herfra, man formidler parforcejagten, og jeg forstår simpelthen ikke beslutningen.

Borgmestre fra Allerød, Fredensborg, Gentofte, Gribskov, Hillerød, Rudersdal og Hørsholm skal mødes med kulturminister Bertel Haarder d. 23. november.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

20180314-173131-5-1920x1281we

Politisk chok i Gentofte: Hans Toft går af til maj

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere