Hørsholms varmepris i top

Der er stor forskel i priserne hos varmeforsyningsselskaberne.

Foto: Google maps

Selvom en ny opgørelse fra Energitilsynet viser, at prisen på fjernvarme i 2016 tog endnu et dyk nedad til et nyt rekordlavt niveau, så er der stadig stor forskel i priserne mellem de enkelte varmeforsyninger, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mens det på landsplan i gennemsnit kostede 12.761 kroner at opvarme et gennemsnitshus på 130 kvadratmeter i 2016 - et fald fra 14.327 i 2014 svarende til 11 procent - så måtte kunderne hos Norfors i Hørsholm, der ligger højest i Nordsjælland, betale 19.642 kroner. Det er næsten dobbelt så meget som de billigste fjernvarmeværker i Nordsjælland. 

Læs også Ihab fik ekstra vandregning på godt 20.000 kroner

- Vores placering skyldes ikke, at vores varme er blevet dyrere, men at mange andre værker er blevet billigere. Vores priser ar været konstante. Men mange af de mindre gasfyrede værker har oplevet et prisfald, fordi naturgassen har været meget billig i et par år, forklarer økonomichef Lars Folk, Norfors til Frederiksborg Amts Avis.

Samtidig spiller investeringer i infrastruktur også ind.

- Vi har store faste omkostninger, blandt andet er vi ved at indfase en ny forbrændingsovn som afløser tre gamle ovne, som vi er udslidte og udgår på grund af miljøkrav. Det er en investering på 8-900 millioner kroner, forklarer han.

Mens prisen på naturgas og kul stiger og falder over årene, så er omkostningerne omkring affaldsforbrænding, som størstedelen af varmen fra værket i Hørsholm kommer fra, mere konstante. 

Læs også Togbusser kører omvej: Kommune ønsker dem ikke på Strandvejen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik