Freja: Stillads-katastrofe truede i Hørsholm

Kritik af sikkerheden i Hørsholm efter stormen Freja.

Et stillads, der rev sig løs i gågaden i Hørsholm under stormen Freja natten mellem lørdag og søndag, blev først mandag aften sikret med et støtte-stillads og afspærring, selvom stilladset var i nedstyrtningsfare og kunne have kostet menneskeliv.

- Der var ingen garanti for, at det ikke væltede ned gennem gågaden, siger Stefan Prokesch, der er indehaver af KS Stillads, som udfører kvalitetssikring af stilladser, til Frederiksborg Amts Avis.

Han var selv ude at bese stilladset i Hovedgaden mandag aften og blev tilkaldt, efter både brandvæsnet, politiet og en byggesagkyndig fra Hørsholm Kommune havde været på stedet.

- Stilladset er noget af det ringeste, jeg har set i mange år, siger Stefan Prokesch til Frederiksborg Amts Avis.

Flere forretningsførende i Hovedgaden i Hørsholm kritiserer, at området først blev spærret ordentligt af mandag aften.

- Det er totalt ubegribeligt, at stilladset først bliver sikret sent mandag aften - næsten to døgn efter stormen Freja havde revet det løs. Stilladset stod i to døgn og svajede ud mod gaden, og hvem havde ansvaret, hvis det var væltet, siger slagtermester Bjarne Funch til Frederikborg Amts Avis og tilføjer:

- Hvis det var væltet, havde de sort/gule bånd ikke betydet noget som helst. Så kunne det i værste fald have kostet menneskeliv.

Det meste af mandagen bestod afspærringen omkring stilladset kun af afspærringsbånd, som flere handlende tilmed ignorerede.

Stilladsfirmaet Jotax, der har bygget stilladset op i Hovedgaden, forsikrer dog, at de har gjort deres bedste for at sikre stilladset, og at de i firmaets 15 år aldrig har oplevet noget lignende.

- Det er allerførste gang, det sker, og forhåbentlig også allersidste gang, siger kontaktperson i Jotax, Johnny Lehmann Olsen, til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere