Tilladelsen er hjemme: Til sommer starter nedrivningen

Grønt lys fra Boligministeriet - otte boligblokke med 185 lejligheder skal rives ned til sommer

Bebyggelsen Taastrupgaard i Høje Taastrup har haft svært ved at komme af med den stærkt uønskede betegnelse ghetto. Og området er da også med på den seneste liste over boligkvarterer, der skal opfattes som ghettoer. Men til sommer gøres der et enormt forsøg på at bringe Taastrupgaard ud af det dårlige selskab. Beboerne selv har vedtaget, at der skal rives otte boligblokke med 185 lejligheder ned - og nu er tilladelserne i hus, så projektet kan gennemføres.

Genhusningen af de berørte beboere er ifølge sn.dk i fuld gang. Og når de sidste beboere er blevet genhuset til sommer, så kan nedrivningen starte.

-Jeg har ventet på den tilladelse i halvandet år. Det er virkelig rart, at den nu er på plads. Vi står klar i startboksen og glæder os til at komme videre med et projekt, som vi er overbevist om, vil få en stor positiv betydning for Taastrupgaard, siger beboerformand Ole Jönsson til beboerbladet KAB.

 

 

Han er ikke alene om at glæde sig - det gør selv de berørte beboere også. De stemte nemlig for manges vedkommende ja til nedrivning af deres egne lejligheder. Nogle af dem genhuses i Taastrupgaard i takt med, at der bliver ledige lejligheder. 

Borgmester: Et langt og sejt træk

Ikke alle stemte for

Når 188 lejligheder skal rives ned, så skyldes det en afstemning blandt beboerne.

-Men det var selvfølgelig  ikke alle i de berørte lejligheder, der stemte for nedrivning. Det er flertallet, der har bestemt det, siger Jens Elmelund, der er administrerende direktør for boligselskabet KAB.

Han forklarer, at hvis folk vil blive i Taastrupgaard, får de tilbudt nye lejligheder i området. Og ellers kan de genhuses i andre bebyggelser i Taastrup - eller i ejendomme, der også ejes af KB.

-Så hvis en familie gerne vil til København, så kan de også komme det, forklarer Jens Elmelund.

 

 

Ud over byggeriet af skole, kultur og børnehus i Taastrupgaard, så skal der arbejdes massivt med boligblokkene, så de kommer til at fremstå forskeligt - endnu et redskab, der skal bringe området væk fra ghettolisten.

Jens Elmelund forventer, at de sidste beboere er genhuset til sommer, og dermed kan projektet gå i gang.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

signe i vindue 2

playNår hele baggården synger ‘Hurtige Hænder’, bliver Signe på 3.tv rørt: Nu har naboer fået unikt sammenhold

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere