Populær svømmehal må lukkes - igen

Ny svømmehal i Taastrup må endnu engang lukkes på grund af problemer med indeklimaet.

Indeklimaet i Taastrup Svømmehals milliondyre og kun 2,5 år gamle svømmehalstilbygning hal 2 er stadig langtfra optimalt.

Høje-Taastrup Kommune har derfor valgt at lukke den, indtil man får skiftet anlægget til vandbehandling, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Tidligere på året fik svømmehallen skiftet ventilationssystemet, fordi det stod skidt til med indeklimaet. Men det har altså ikke været nok til at løse problemet.   

Efter rådgivning fra Teknologisk Institut har kommunen derfor valgt også at udskifte anlægget til vandbehandling i hal 2. Ifølge rapporten, som er udført på baggrund af en lang række målinger, er det nødvendigt for at opnå et mere optimalt indeklima, oplyser kommunen.

- Vi håbede, at forbedringen af ventilationen i svømmehallen ville løse de problemer, som nogle medarbejdere og gæster har oplevet med dårligt indeklima, men for at opnå et optimalt indeklima også på den lange bane vælger vi at følge Teknologisk Instituts anbefaling om at udskifte vandbehandlingsanlægget, siger Jørgen Lerhard, direktør i Høje-Taastrup Kommune, i pressemeddelelsen. 

Påvirker gæster og elitesvømmere

Hal 2 lukkes fra lørdag den 19. maj, og det er er ikke endelig afklaret, hvornår den åbner igen. Det vil dog blive meldt ud så snart, en dato ligger fast.

Kommunen erkender, at lukningen af hal 2 vil berøre hallens gæster. Svømmeaktiviteter bliver i stedet samlet i hal 1, hvor åbningstiderne til gengæld bliver udvidet.

Foreningsbrugerne og skolerne vil desuden blive tilbudt nye tider i hal 1. Det betyder dog, at svømmehallens gæster den næste tid må undvære langbanerne på 50 meter i hal 2.

- Det giver naturligvis nogle forstyrrelser for alle svømmehallens gæster, Helle Cornelius-Knudsen, der  er brugerrådsformand og formand for svømmeklubben Swim Team Taastrup (STT).

- STT’s elitesvømmeres forberedelser til DM langbane bliver påvirket af lukningen, fordi de nu må nøjes med at træne på kortbane hen over sommeren. Når det er sagt, er det jo det bedst tænkelige tidspunkt at få forholdene bragt i orden, så vi forhåbentligt kan blive klar til sæsonstart hurtigst muligt efter ferien, siger Helle Cornelius-Knudsen med henvisning til, at sommerperioden traditionelt er ”lavsæson”, så en del foreningsaktiviteter allerede er gået på sommerferie.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

def_thumb,50_percent

playOplev i vinterferien: Giv storbyfuglene husly

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere