Populær svømmehal må lukkes - igen

Ny svømmehal i Taastrup må endnu engang lukkes på grund af problemer med indeklimaet.

Indeklimaet i Taastrup Svømmehals milliondyre og kun 2,5 år gamle svømmehalstilbygning hal 2 er stadig langtfra optimalt.

Høje-Taastrup Kommune har derfor valgt at lukke den, indtil man får skiftet anlægget til vandbehandling, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Tidligere på året fik svømmehallen skiftet ventilationssystemet, fordi det stod skidt til med indeklimaet. Men det har altså ikke været nok til at løse problemet.   

Efter rådgivning fra Teknologisk Institut har kommunen derfor valgt også at udskifte anlægget til vandbehandling i hal 2. Ifølge rapporten, som er udført på baggrund af en lang række målinger, er det nødvendigt for at opnå et mere optimalt indeklima, oplyser kommunen.

- Vi håbede, at forbedringen af ventilationen i svømmehallen ville løse de problemer, som nogle medarbejdere og gæster har oplevet med dårligt indeklima, men for at opnå et optimalt indeklima også på den lange bane vælger vi at følge Teknologisk Instituts anbefaling om at udskifte vandbehandlingsanlægget, siger Jørgen Lerhard, direktør i Høje-Taastrup Kommune, i pressemeddelelsen. 

Påvirker gæster og elitesvømmere

Hal 2 lukkes fra lørdag den 19. maj, og det er er ikke endelig afklaret, hvornår den åbner igen. Det vil dog blive meldt ud så snart, en dato ligger fast.

Kommunen erkender, at lukningen af hal 2 vil berøre hallens gæster. Svømmeaktiviteter bliver i stedet samlet i hal 1, hvor åbningstiderne til gengæld bliver udvidet.

Foreningsbrugerne og skolerne vil desuden blive tilbudt nye tider i hal 1. Det betyder dog, at svømmehallens gæster den næste tid må undvære langbanerne på 50 meter i hal 2.

- Det giver naturligvis nogle forstyrrelser for alle svømmehallens gæster, Helle Cornelius-Knudsen, der  er brugerrådsformand og formand for svømmeklubben Swim Team Taastrup (STT).

- STT’s elitesvømmeres forberedelser til DM langbane bliver påvirket af lukningen, fordi de nu må nøjes med at træne på kortbane hen over sommeren. Når det er sagt, er det jo det bedst tænkelige tidspunkt at få forholdene bragt i orden, så vi forhåbentligt kan blive klar til sæsonstart hurtigst muligt efter ferien, siger Helle Cornelius-Knudsen med henvisning til, at sommerperioden traditionelt er ”lavsæson”, så en del foreningsaktiviteter allerede er gået på sommerferie.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20170721-141559-3-1920x1281we.jpg

Populær musik-festival tror på strandfest og præsenterer nye navne

Ishøj Teater

Nedslidt børneteater får kæmpe milliondonation

170147861_279410660351033_3464693766962714159_n

To magnetfiskere gør opsigtsvækkende fund fra 1943

De Ukendte Danmarksmestre_ Motocross

playLaura er danmarksmester i motocross - nu forbereder hun sig på næste svære skridt

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere