Fremtidens rådhus bygges på Vestegnen

Det er nu afgjort, hvem der skal designe Høje Taastrups nye rådhus, der med topmoderne design skal være med til kickstarte ny central bydel.

Foto: PLH Arkitekter

Spændingen er udløst, og vinderarkitekterne, der skal designe fremtidens rådhus i Høje Taastrup, er nu fundet. 

Det er PLH Arkitekter, der løb med sejren med deres store planer om at opføre et 9-etagers hus med rådhussal på toppen. 

Så når det nuværende rådhus fra 1980'erne skal udskiftes med et nyt, bliver det et topmoderne af slagsen. 

Et rådhus, der i højere grad inviterer borgerne indenfor. Blandt andet med et stort frit tilgængeligt udsigtsareal på toppen. 

Indenfor vil designet være åbent og lyst, hele vejen fra stuen til 9. etage, og alle etager, der hver især har særlige funktioner, er tænkt som arealer, der skal være åbne og tilgængelige mødesteder for alle. 

  Foto: PLH Arkitekter

Fremtidens rådhus skal kickstarte ny bydel 

Det nye rådhus skal placeres ved siden af shoppingcenteret City 2 og skal sammen med Høje Taastrups nye grønne bypark være med til at kickstarte den nye bydel Høje Taastrup C. 

Selve rådhusbygningen bliver udformet som et landskabeligt tårn, der henvender sig til parken og byens borgere i en åben og imødekommende gestus. 

Terasse, soldæk og opholdssteder vil omkranse bygningen i et plateau, der med såkaldte aktivitetstrapper vil indbyde til leg, aktiviteter og rekreativt ophold, oplyser arkitekterne bag. 

- Vi er utroligt glade for at have vundet konkurrencen om et nyt, spændende og ikonisk pejlemærke og samlingspunkt, der skal binde Høje Taastrup sammen, fortæller Søren Mølbak, der er en af arkitekterne bag i en pressemeddelse. 

Illustration af plateauet, der skal omkranse det nye rådhus og som er et åbent opholdssted for byens borgere.  Foto: PLH Arkitekter

Sådan lød dommernes begrundelser for vinderforslaget:

- Forslaget skaber en markant organisering, som både er åbent og inviterende og med den værdighed som hører sig til, og som samtidig skaber et stærkt åbningsgreb i den nye bydel.

 

- Bygningens helt grundlæggende idémæssige udgangspunkt med den fælles terrasse med udsigt over hele bydelen, etablerer et klart hierarki og skaber et stærkt åbnings-greb i den nye bydel, hvor det nye rådhus udgør en markant destination og et karakteri-stisk pejlemærke i parken.

 

- Samlet set får Høje-Taastrup Kommune med dette forslag et flot og markant nyt råd-hus, som tilbyder noget nyt og attraktivt og som samtidigt er forankret i de grundlæg-gende idéer, der er etableret i helhedsplanen og parken. Det grundlæggende greb om funktionaliteten og visionen skaber et nyt rådhus, som har et stort potentiale for at blive, et både værdigt, åbent og inviterende nyt rådhus.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik