Dagligvarebutik donerer overskudsmad til socialt udsatte

Et samarbejde mellem Lidl og Blå Kors Danmark vil fremover sørge for at overskudsmad fra butikkerne kommer til gode for socialt udsatte i Taastrup.

Fra i morgen vil en medarbejder fra Blå Kors i Taastrup én gang om ugen kunne køre forbi den lokale Lidl-butik og kvit og frit hente det mad, butikken har i overskud. 

Fødevarebutikken og Blå Kors Danmark har nemlig indgået et nyt samarbejde, hvor overskudsmad fra Lidl fremover doneres til Blå Kors' forskellige væresteder, institutioner og støttetilbud. 

Et af de steder, som får glæde af den nye ordning er Blå Kors' behandlingscenter i Taastrup. 

Her vil den donerede mad enten kunne bruges til madlavning på stedet, eller udleveres til brugere af centeret. 

quote Mange af vores brugere har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Derfor er det en rigtig stor hjælp i deres hverdag.

Pia Palmer, køkkenleder hos Blå Kors Behandlingscenter Taastrup

- Mange af vores brugere har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Derfor er det en rigtig stor hjælp i deres hverdag at få en pose med overskudsvarer, fortæller Pia Palmer, der er køkkenleder på behandlingscenteret. 

Hos Blå Kors' pensionat i Taastrup er man også rigtig glade for det nye samarbejde. 

- Det frigiver noget luft i budgettet, så vores brugere for eksempel kan få lige det måltid mad, de ønsker, når de har fødselsdag, fortæller Ole Hjuler, der er leder på stedet. 

Dagligvarebutik med samfundsansvar

Samarbejdet i Taastrup er en del af et større nationalt samarbejde, hvor i alt 25 Lidl-butikker stiller overskudsmad til rådighed til 28 forskellige Blå Kors-tilbud. 

Og ifølge Chief Commercial Officer i Lidl Danmark, falder det perfekt i hak med butikkens ambition om både at minimere madspil - og tage et ansvar for de svagere i samfundet. 

- Det er vigtigt for os at bidrage til at forbedre samfunds- og miljømæssige udfordringer. Derfor er vi meget glade for via partnerskabet både at kunne hjælpe socialt udsatte danskere og samtidig mindske madspildet i vores butikker, siger Mikko Forsström. 

quote Det er vigtigt for os at bidrage til at forbedre samfunds- og miljømæssige udfordringer.

Mikko Forsström, Chief Commercial Officer i Lidl Danmark

Det er ikke første gang, butikken leverer mad til dem, der har ekstra brug for det. Lidl har tidligere doneret mad til Blå Kors ved de særlige højtider, men nu er samarbejdet altså udvidet - og det glæder den sociale hjælpeorganisation: 

- Partnerskabet kommer brugerne til gode på Blå Kors Danmarks væresteder, institutioner og støttetilbud, så det har stor betydning for os, når private virksomheder på denne måde støtter op om vores arbejde, siger Christian Bjerre, der er generalsekretær hos Blå Kors Danmark. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere