SF: Udenlandske hjemløse skal overnatte i transitrum

I kølvandet på Venstres forslag om at kriminalisere lejre af udenlandske hjemløse, foreslår SF at oprette transitrum til dem.

I går kunne TV 2 Lorry fortælle, at regeringen er på vej med et nyt lovforslag, der skal kriminalisere lejre af udenlandske hjemløse. 

- Vi vil gøre det muligt for politiet at opløse lejre og grupper af tilrejsende. Det skal ikke være lovligt at okkupere bænke og parker. De efterlader mange gange et stort svineri,og det skal vi ikke stå model til, siger Jan E. Jørgensen, medlem af Retsudvalget og Udenrigsudvalget for Venstre. 

Nu melder SF sig på banen med opbakning til det nye lovforslag. Samtidig foreslår de, at de udenlandske hjemløse skal overnatte i transitrum. 

- Man skal tænke over, hvor man fjerner dem hen. Hvis man rydder deres lejre, så dukker de jo bare op igen et andet sted, siger Jacob Mark, Boligordfører for SF til TV 2 Lorry. 

Med transitrummene vil SF sikre, at myndighederne nemt kan tage hånd om de udenlandske hjemløse. 

- De skal videre i systemet, og ideen er, at de kan overnatte en nat eller to i transitrummene, mens myndighederne afklarer, hvem de er, om de har ret til at være i Danmark eller ej, og om de skal sendes hjem, siger Jacob Mark. 

Han er overbevist om, at mange af de udenlandske hjemløse selv ønsker at vende hjem, fordi livet i Danmark ikke nødvendigvis er, som de håbede. 

- De er kommet hertil i håb om at få et arbejde og et bedre liv, og de er ikke tjent med at ligge i lejre på gaden, siger Jacob Mark. 

Han ser nu frem til at blive indkaldt til forhandlinger i forbindelse med Venstres nye lovforslag. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere