Julie jubler: Optaget på uddannelse med rekordmange ansøgere

Rekordmange har søgt ind på sygeplejerskeuddannelsen på Campus Nordsjælland i Hillerød. Og det er blandt andet på grund af corona, der har givet sygeplejerskefaget et nyt ry.

02:07

- Jeg glæder mig til at gøre en forskel. Især også efter corona, hvor man jo har set, hvor meget der er brug for sygeplejersker, siger Julie Stilling.  Video: Ditte Marie Kjærsgaard-Rasmussen - TV 2 Lorry

På Campus Nordsjælland i Hillerød er der lige nu ganske tomt. Men til september bliver lokalerne igen fyldte, når et nyt kuld studerende starter på deres uddannelse. 

Det var nemlig natten til tirsdag, at de kommende studerende fik besked om, hvilken uddannelse de er kommet ind på. 

Og på sygeplejerskeuddannelsen på Campus Nordsjælland har de i år fået rekordmange ansøgere, oplyser Randi Brinckmann, der er dekan ved Det Sundshedsfaglige Fakultet på Københavns Professionshøjskole, til TV 2 Lorry. 

- Det er en rigtig positiv historie. Mest af alt fordi vi mangler sygeplejersker i samfundet, siger Randi Brinckmann.

Dekan ved Det Sundshedsfaglige Fakultet på Københavns Professionshøjskole Randi Brinckmann mener, at det er positivt at flere søger sygeplejerskeuddannelsen.  Foto: Ditte Marie Kjærsgaard-Rasmussen - TV 2 Lorry

Stor stigning

På sygeplejerskeuddannelsen på Campus Nordsjælland har de i år haft mere end 300 flere ansøgere end i 2019.

Den store stigning har betydet, at skolen i år har været nødt til at skuffe flere ansøgere. Der var nemlig flere ansøgere end pladser. Det til trods for, at de har oprettet 24 flere pladser som følge af coronakrisen. 

Ifølge Randi Brinckmann er den store stigning i ansøgere en kombination af, at man i Hillerød har gjort det muligt, at de studerende kan veksle mellem normal undervisning og online undervisning.

Men også at uddannelsesstedet har lavet et nyt samarbejde med Nordsjællands Hospital, der skal forberede de studerende bedre på, hvad der venter dem efter endt uddannelse.

Denne her pandemi har vist de unge, at det her er en vigtig profession, hvor man gør en stor forskel. Under corona har sygeplejerskerne været en slags helte, og det tror jeg, tiltrækker mange studerende. 

Randi Brinckmann, dekan, Det Sundshedsfaglige Fakultet, Københavns Professionshøjskole

Positiv corona-effekt

Også corona har ifølge Randi Brinckmann haft en positiv effekt på ansøgernes syn på uddannelsen. 

- Denne her pandemi har vist de unge, at det her er en vigtig profession, hvor man gør en stor forskel. Under corona har sygeplejerskerne været en slags helte, og det tror jeg, tiltrækker mange studerende, siger hun til TV 2 Lorry. 

Læs også 30.000 er optaget på uddannelser i vores sendeområde

Det er Julie Stilling enig i. Hun er en af de heldige, der har fået en studieplads på sygeplejerskeuddannelsen på Campus Nordsjælland. 

- Jeg glæder mig til at møde en masse nye menensker. Og så glæder jeg mig til at gøre en forskel. Især også efter corona, hvor man jo har set, hvor meget der er brug for sygeplejersker, siger Julie Stilling. 

Jeg er så glad, stolt og lettet. Det er som om, der er faldet et pres fra mine skuldre. 

Julie Stilling, kommende sygeplejerskestuderende

Fra frisør til sygeplejerske 

Julie Stilling er egentligt uddannet frisør. Men hendes trang til at hjælpe mennesker fik hende til at søge nye veje. Og her faldt valget på sygeplejerskeuddannelsen. 

Derfor var det med bankende hjerte at hun natten til tirsdag sad klar til at modtage svar i hendes mail-indbakken. Men da klokken passerede 00:01, var der stadig ikke dukket nogen mail op i Julie Stillings indbakke.

I stedet forsøgte hun at sove - men vågnede flere gange for at tjekke, om der var kommet svar. Og knap to timer senere var der endelig bid.

- Jeg var kommet ind. Jeg er så glad, stolt og lettet. Det er som om, der er faldet et pres fra mine skuldre, fortæller Julie Stilling. 

Hun og resten af de nye studerende starter deres uddannelse til september. 

Læs også Over 300 nye sygeplejersker på vej til Region HovedstadenTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik