Slut med døgnapoteker: Se de nye åbningstider her

En række apoteker ændrer åbningstider fra 1. januar 2018. Steno Apotek ved Hovedbanegården i København bliver Danmarks eneste døgnåbne apotek.

Den 1. januar 2018 træder den nye apotekerlov i kraft, og det betyder nye åbningstider for mange af landets apoteker.

Lægemiddelstyrelsen har tildelt vagttjeneste til apoteker i landets fem regioner, og Region Hovedstaden får som den eneste region i landet fortsat et døgnåbent apotek ved Steno Apotek i København.

Samtidigt er regionerne blevet bedt om at løfte opgaven med at sikre akut syge borgere medicin uden for apotekernes åbningstid.

I Region Hovedstaden bliver Akuttelefonen 1813 indgangen, hvis man skal bruge medicin uden for apotekernes åbningstid.

- Hvis du eller din familie får behov for medicin om natten, så skal du kontakte Akuttelefonen 1813. Her sidder vores personale altid klar til at hjælpe med at finde en god løsning, og de kan hjælpe med at vurdere, hvad der passer bedst til lige netop jeres situation. Det er dog kun muligt at hjælpe i akutte situationer, hvor der er et uopsætteligt behov for medicin. Du skal derfor huske at hente din receptpligtige medicin i apotekernes åbningstid, siger direktør for Amager og Hvidovre Hospital, Birgitte Rav Degenkolv.

I Region Hovedstaden kan der være mulighed for at afhente medicin på en akutmodtagelse, hvis det forinden er blevet aftalt med en læge ved 1813. 

Dog vil det i udgangspunktet være det døgnåbne Steno Apotek, der udleverer medicin, hvis det er uden for borgerens lokale apoteks åbningstid.

Nye åbningstider pr. 1. januar 2018:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere