Prisvindende udstiller på slot - og 12 år gammel

12-årige Anna Lucca Kronborg fra Holte har vundet konkurrencen "PORTRÆT NU! - for børn" og udstiller nu på Frederiksborg Slot i Hillerød.

00:37

De fleste børn har nok lavet børnetegninger til forældrenes køleskab - men de færreste har lavet prisvindende portrætter til slotsvægge. 

Det er dog tilfældet for 12-årige Anna Lucca Kronborg fra Holte, som vandt 1. prisen til en portrætkonkurrence arrangeret af Det Nationalhistoriske museum på Frederiksborg Slot og DR Skole.

- Det er helt vanvittigt! lød det fra den stolte prisvinder. 

- Jeg tænkte: Er det virkelig mig, der vinder det her? Så blev jeg virkelig glad og stolt af mig selv. 

Læs også Attraktionskrig i Nordsjælland: Frederiksborg slår Kronborg

Den bestemte mor

Annas portræt er ét blandt 423 indsendte portrætter lavet af børn fra hele landet. De er blevet bedømt af en professionel jury med blandt andet kunstneren Peter Carlsen. 133 af dem hænger nu udstillet på den kongelige vægge, hvor de kan opleves indtil d. 30. juli.

Vinderportrættet hedder "Den bestemte mor" og skildrer - ikke overraskende - Anna Lucca Kronborgs mor, som den 12-årige syntes kom til at se meget bestemt i portrættet.

Er hun det?

- Nej, og derfor kan hun godt tåle det! mente prisvinderen, som også havde taget sin mor med under armen i dag.

Prisvinderen sluttede af med at fortælle, at hun tidligere har haft en vejrtegning i TV 2 Lorrys udsendelse. Så vi er naturligvis stolte af at have spottet talentet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?