Frygt for pyroman på spil

En mor og hendes to børn blev udsat for en påsat brand i deres lejlighed i Hillerød natten til mandag. De forstår ikke, hvem der ønsker at gøre dem fortræd.

Nadia Rafati og hendes datter Sarah på 19 år var stadig vågne, da der natten til mandag blev sat ild til deres lejlighed på Hillerødsholmsalle i Hillerød ved at nogen hældte brandbar væske gennem brevsprækken. Sønnen Benjamin på 14 år var også hjemme, og familien blev reddet ved at søge ud på altanen.

- Jeg var helt i chok, men der kom et overlevelsesinstinkt. Jeg skulle have min mor og min lillebror væk, fortæller Sarah Rafati til TV 2 Lorry.

Familien forsøger at forstå, hvem der ønskede at gøre dem fortræd. 

- Vi kan ikke finde nogen som helst grund til, at det skulle være personligt, siger Sarah Rafati.

Politiet tager brandspåsættelsen meget alvorligt.

- Det er jo et forfærdeligt tidspunkt. Det er midt om natten i et blokområde, så det kunne være gået rigtig galt, hvis man ikke havde reageret hurtigt på det her, siger Morten Kaare Petersen fra Nordsjællands Politi.

Artiklen fortsætter efter videoen.

01:31

Nordsjællands Politi ser med stor alvor på sagen, der kunne have kostet menneskeliv. 

Luk video

Tilbage i oktober var der også en brand i en opgang i området, som endnu ikke er opklaret. Det efterlader frygten for, at en pyroman er på spil.

- Den gamle brand er vi opmærksomme på. Vi har taget den frem og kigger på den, men umiddelbart er der noget, der tyder på en sammenhæng, siger Morten Kaare Petersen.

Politiet vil gerne i kontakt med en person, der blev set

Nordsjællands Politi efterlyser

Nordsjællands Politi vil gerne have oplysninger om en mand, der blev set ved Hillerødsholmsalle i Hillerød lidt efter midnat natten til mandag.

* Han var lav, iført mørkt tøj med hætte, der var trukket op over hovedet. 

* Jakken er muligvis en tyndere dun-jakke af mærket Peak eller lignende.
 
* Derudover var han iført mørke bukser og mørke Nike sports-sko med hvid sål.

Politiet vil gerne tale med ham, selvom han ikke havde noget med branden at gøre. Han og andre vidner kan henvende sig til Nordsjællands Politi på 114.

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik