Flere kommuner på vej med gratis wi-fi til turister

Tre sjællandske kommuner har fået over 100.000 kroner hver af EU til at etablere gratis, offentlig wi-fi til turister.

Mange turister efterlyser nem adgang til gratis wi-fi, og snart bliver det muligt i flere byer rundt om på Sjælland.

Hillerød, Fredensborg og Stevns Kommune blev i slutningen af sidste år tildelt 15.000 euro hver af EU til gratis, offentlig wi-fi til turister. Et beløb, der svarer til rundt regnet 112.000 kroner.

I Hillerød har politikerne nu besluttet, at pengene skal bruges på et wi-fi hotspot på Torvet, hvor turisterne kan logge gratis på nettet, når de besøger byen.

- Vi vil gerne fremstå som en turistattraktiv kommune, og derfor er wi-fi til turister en oplagt ting at få etableret, siger Morten Skibstrup Nikolajsen, projektleder i Hillerød Kommune, til TV 2 Lorry.

Han forklarer, at projektet lige nu er i den spæde opstart, men at man håber på at få gjort wi-fi hotspottet klar inden sommerferien, hvor turisterne strømmer til byen.

- Vi håber, vi kan få råd til at sætte routere nok op til at dække hele torvet. Vi har fået en foreløbig pris fra et firma på, hvad det koster. Og vi forventer også at kunne få det finansieret inden for rammen af de 15.000 euro, siger Morten Skibstrup Nikolajsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

EU-kommissær Mariya Gabriel med to tilfredse, socialdemokratiske borgmestre: Kirsten Jensen fra Hillerød Kommune og Thomas Lykke Pedersen, Fredensborg Kommune. Her ses de med en voucher hver på 15.000 euro.
EU-kommissær Mariya Gabriel med to tilfredse, socialdemokratiske borgmestre: Kirsten Jensen fra Hillerød Kommune og Thomas Lykke Pedersen, Fredensborg Kommune. Her ses de med en voucher hver på 15.000 euro.
Foto: Pressefoto- Fredensborg Kommune

Borgmester glæder sig

Også i Fredensborg glæder borgmester Thomas Lykke Pedersen sig over donationen fra EU. Med pengene bliver det muligt at opfylde et stort ønske hos mange af de turister, der besøger Fredensborg Slot, forklarer han i en pressemeddelelse.

- Vi har søgt EU om midler til at forbedre vores service med gratis wi-fi til de mange turister, som hvert år besøger Fredensborg. Jeg er derfor glad for, at vi kom i det gode selskab af byer, som EU har bevilget penge til, siger Thomas Lykke Pedersen.

Pengene kommer fra EU-initiativet Wifi4EU, der skal styrke turismen rundt om i medlemslandene.

I alt 13.000 byer rundt om i hele Europa har søgt om EU-støtte til et gratis wi-fi og af dem er 2.800 byer valgt ud. 

Wifi4EU-initiativet skal sikre, at der i 2020 er gratis, offentlig wi-fi i tusindvis af europæiske byer.

I København har man siden 2016 haft gratis wi-fi til turister flere steder i byen. Det kan du høre mere om i indslaget nedenfor.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere