Dyr cykelsti mellem Nøddebo og Hillerød endelig på vej

Projektet har taget flere år og er kommet til at koste adskillige flere millioner end først budgetteret.

Der har i mange år været en kamp for at få etableret en cykelsti mellem Hillerød og Nødebo, og den er nu gået ind i sidste etape med asfaltering gennem skoven Stenholtsvang.

Førhen har der ikke været ordentlig plads til cykelister på det nævnte stykke vej, men det er der blevet rodet bod på med cykelstien ved samtidig at etablere en tunnel under Hillerødvejen.

Den nye cykelsti går helt konkret gennem skoven, under Hillerødvejen og langs Jespervej, hvor der er lavet sti i begge sider.

En gruppe borgere kæmpede i 10 år for at få en cykelsti fra Nødebo til Hillerød, og efter en hel del bump og forsinkelser på vejen gokendte Miljø- og Teknikudvalget i 2016 en anlægsbevilling på 2,6 millioner kroner til cykelstien.

 
 
Foto: TV 2 Lorry

Undervejs er cykelstien fra Nødebo dog blevet forsinket flere gange af forskellige grunde.

I efteråret 2015 blev parforcejagtsystemet i skoven udråbt til verdensarv, og Albrechtsvej, der løber fra Hillerødvejen gennem Stenholtsvang og ud ved Jespervej på den anden side af skoven, skulle pludselig have en en anden belægning, som får stien til at ligne en grussti.

Dobbelt så dyr

Efterfølgende har cykelstien dog voldt flere problemer for Hillerød Kommune. I december sidste år sagde byrådet ja til at finde 10 millioner kroner ekstra til cykelstien, selvom pengene er allerede var brugt på at gøre stien færdig.

Helt konkret løber prisen på cykelstien op i over 21 millioner kroner, og der er brugt over 10 millioner kroner mere på stien, end kommunen havde planlagt.

 
 
Foto: TV 2 Lorry

Dels tunnellen under Hillerødvejen samlet set otte millioner kroner dyrere. Det skyldes, at Vejdirektoratet har krævede, at tunnellen blev gravet længere ned, så der var 30 centimeter højere til loftet end de 2,5 meter, Hillerød Kommune havde planlagt. Samtidig krævede Vejdirektoratet også, at ramperne til tunnellen blev længere.

Men også jordkørsel i forbindelse med projektet blev 2,5 millioner kroner dyrere. Ifølge Hillerød Kommune havde man nemlig oprindelig aftalt med Naturstyrelsen at lave et jorddepot i Gribskov. Men da Naturstyrelsen blev klar over, at der var tale om 10.000 kubikmeter jord, som skulle deponeres, måtte kommunen i stedet lave jorddeponi på Askvang syv kilometer fra cykelstien.

Hør mere om cykelstien i dette indslag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Benny Engelbrecht

Begejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere