Vestegnens Politi får pris for kadet-projekt for unge

Projektet Politikadet, som vestegnens Politi står bag, har netop vundet Den Kriminalpræventive Pris og 50.000 kroner.

Projekt Politikadet, der arbejder for at skabe tillid mellem unge og politiet, er netop blevet kåret som årets vinder af Den Kriminalpræventive Pris.

Det er Vestegnens Politi, som har fundet på projektet, der er udviklet i samarbejde med Gladsaxe, Herlev og Ballerup Kommune.

Justitsminister Søren Pind (V) uddelte prisen inden for forebyggelse af kriminalitet på Den Kriminalpræventive Dag 2016 i Odense Congress Center.

- Alt for mange børn og unge står i dag uden for fællesskabet. De unge skal vi have etableret en forbindelse til, så vi kan få dem på rette kurs, inden de ender som hårdkogte kriminelle. De unge skal vide, at de er en del af det danske samfund, og vi har noget at tilbyde. Her spiller Politikadet en vigtig rolle, og det er derfor med stor glæde, at jeg i dag kan overrække Politikadet Den Kriminalpræventive pris, siger justitsminister Søren Pind.

Kadetter skal skabe bedre forhold til myndigheder

Baggrunden for projektet er, at unge i udsatte boligområder kan have dårlige erfaringer med myndighederne. For eksempel hvis de unge ikke tror, at myndighederne er til for dem eller deres familier. 

Projektet Politikadet arbejder med at skabe tillid mellem kriminalitetstruede 12-14-årige i udsatte boligområder og politiet. 

Målet er at styrke de unges sociale værdier, forbedre deres selvtillid og skærpe deres opmærksomhed om uddannelse og job. Det forebygger, at de senere havner i en kriminel løbebane.

 - Vi er rigtig glade og stolte over at modtage Den Kriminalpræventive Pris. Jeg er især glad på drengenes vegne, som har været sindssygt spændte op til, siger Kim Christiansen, politidirektør i Københavns Vestegns Politi.

 

Om Projekt Politikadet

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

tomme skoler

Kommune udskyder fysisk skolestart: Ingen skole før 11. januar

Herlev

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere