Sommerhuspriserne stiger i Helsingør kommune

Køberne har tillid til markedet igen, lyder det fra ejendomsmægler.

Forårsblomsterne er ikke kommet op af jorden endnu, og det er stadig koldt udenfor. Boligmarkedet for fritidshuse i Helsingør kommune har ligget i vinterhi, men alt tyder på, at det er ved at vågne tidligt, skriver Helsingør Dagblad.

Salgsprisen per kvadratmeter i januar og februar er nemlig steget voldsomt i forhold til sidste år. Prisen per solgte kvadratmeter i februar måned sidste år lå på cirka 23.500 kroner, og i år ligger den på 28.000 kroner.

Altså en stigning på knap 20 procent. Det viser nye tal fra Boligsiden.dks markedsindeks.

Hos Nybolig i Hornbæk kan ejendomsmægler Peter Leander godt mærke en forskel.

- Køberne har tillid til markedet igen, og folk fra København, der gerne vil kombinere deres lejlighed med en fritidsbolig, har rigtig stor interesse for sommerhusene heroppe, siger han til Helsingør Dagblad.

Inden finanskrisen tog kvælertag på boligmarkedet, var salgsprisen på fritidshuse i Helsingør kommune oppe på sit højdepunkt.

Tal fra Realkreditrådets boligmarkedsstatistik viser, at den gennemsnitlige salgspris toppede i første kvartal af 2007, og var helt oppe på cirka 42.000 kroner per kvadratmeter.

Efter finanskrisen raslede priserne ned til et lavpunkt i 2013, og her var gennemsnitsprisen per solgt kvadratmeter helt nede på cirka 17.000 kroner i tredje kvartal.

Men hvis man kigger på tallene og den senere udvikling, tyder det på, at boligmarkedet går mod lysere tider.

De sidste tal Realkreditrådet går tilbage til tredje kvartal i 2015, og her kan man se en væsentlig udvikling i forhold til tredje kvartal i 2014. Her blev fritidshusene i gennemsnit solgt for cirka 23.000 kroner per kvadratmeter.

På samme tidspunkt i 2015 var salgsprisen på knap 28.500 kroner per kvadratmeter, skriver Helsingør Dagblad.

Antallet af solgte sommerhuse i kommunen er også steget stille og roligt. I 2013 blev der solgt 55 sommerhuse i Helsingør kommune, og i 2014 røg tallet op på 82 huse.

I 2015 som kun tæller tre kvartaler i statistikken fra Realkreditrådet, røg tallet af solgte sommerhuse helt op på 98.

- Der er sket en udvikling siden 2013, hvor vi stille og roligt har kunnet sælge vores sommerhus dyrere og dyrere. Markedet er blevet stabilt igen, og vi er i et rigtig godt leje lige nu med et fornuftigt udbud og en fin pris, siger Peter Leander.

I 2011 blev der solgt 57 fritidshuse, men da kvadratmeterpriserne var helt nede i 2012, var der et opsving, og her blev der solgt 79 huse.

- I 2012 var markedet nede på sit laveste, og her blev der solgt en stor del af de billige og gamle sommerhuse. Folk så simpelthen snittet til at købe, rive ned og bygge mere moderne sommerhuse, siger Peter Leander.

Urolighederne ude i verden gør også, at folk hellere vil bruge penge på mursten i stedet for flybilletter, mener Peter Leander.

- Folk vil hellere blive hjemme og putte sig, hvor der er trygt og godt, og derfor ser de så på de varige goder i stedet for at brænde en hulens masse penge af på en ferie, siger han.

Hvis man kigger generelt på prisudviklingen for fritidshuse i Nordsjælland, ser det ikke så lyst ud som i Helsingør kommune. Men også her er der sket en bedring i forhold til sidste år.

Tallene fra Realkreditrådet viser nemlig, at der er sket en stigning på salgsprisen per kvadratmeter på cirka 1000 kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

billeder genbrug (0-00-05-19)

playGenbrugelig madkasse til takeaway skal være med til at redde miljøet

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere