Politifolk i Nordsjælland: Borgernes sikkerhed er i fare

Grænsekontroller og bevogtningsopgaver presse politiet i Nordsjælland så meget at borgernes sikkerhed er i fare, siger ældre politifolk.

I et anonymt brev til Helsingør Dagblad skriver en gruppe »ældre politiassistenter« ved Nordsjællands Politi, at politiets bevogtningsopgaver og grænsekontroller nu er så belastende at de bringer borgernes og politifolks sikkerhed i fare fordi der ikke er tid til at tage sig af grundlæggende politiarbejde. De beskriver at en anmelder selv må »slæbe en gerningsmand« med på politigården, hvis de vil have politiets hjælp.

Formanden for Nordsjællands Politis lokalpolitiforening i Helsingør, Hans Bæk Nielsen, mener at brevets indhold  er en overdrivelse.

- De overdramatiserer, for hverken borgernes eller politifolkenes sikkerhed er i fare, siger han til Helsingør Dagblad..

- Sagen er at vi mangler folk, fordi vi skal opretholde det forøgede terrorberedskab, passe på ambassader og kontrollere grænsen i Rødby. Jeg skønner at vi pt mangler 75 mand for at kunne drive den politiindsats vi skal, siger Hans Bæk Nielsen.

Situationen går ud over de mindre sager. hærværkssager og hundesager kan ligge op til et år. Forkyndelsessager, hvor folk skal kaldes i retten samler støv i følge tillidsmanden.

Og han bakkes op af Chefpolitiinspektør Magnus Andresen fra Nordsjællands Politi. Han siger, at brevet er fuld af fejl, men at der er fokus på sager om økonomisk kriminalitet og voldsager, der er underlagt en tidsfrist. Han erkender dog at nogle sager ligger for længe.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere