Øresundsakvariet genåbner med nye indbyggere efter renovering

Nyt gulv, nye lofter, nye akvarier - og nye beboere. Øresundsakvariet slår dørene op efter at have været lukket under renovering. Nu bor der blæksprutter i akvariet.

Øresundsakvariet i Helsingør er igen klar til at tage imod gæster i vinterferien efter at have været lukket grundet renovering. Foto: René Blumensaadt / Creative Commons

Nu kan du gå tørskoet på havets bund i Helsingør.

Siden november har Øresundsakvariet været lukket, mens der blev bygget om i museets lokaler, men lørdag kan gæster på ny spadsere gennem dørene til museet.

Et helt nyt gulv er blandt de mere iøjnefaldende renovationer.

- Vi har fokuseret på en lang række renoveringsprojekter – eksempelvis udskiftning af halvdelen af udstillingens gulv, så det nu ligner en rigtigt havbund, siger akvarie- og museumschef og marinbiolog Jens Peder Jeppesen.

Nye blæksprutter flytter ind

To nye blæksprutteakvarier med vragdekorationer er også blevet opsat i museet. I disse kommer der snart nye indbyggere.

- Vores dyrepassere er ovenud stolte af de to nye blæksprutte-akvarier. I selve renoverings-perioden har vi fået nye blæksprutteunger af arten Sepia, så de får fra på lørdag et nyt stort hjem, hvor vi håber, de kommer til at trives, siger Jens Peder Jeppesen.

- Det er også planen at vi skal have en ny ottearmet blæksprutte som ven til vores gamle sprutte, og forhåbentlig synes de så meget om deres nye ”vragakvarium” at de begynder at yngle, lyder det fra akvariechefen.

De to nye blæksprutteakvarier under opførsel. Foto: Øresundsakvariet

Del af renovation til 50 millioner

Foruden nyt gyld og nye akvarier har museet også fået nye lofter udformet som en bølgende havoverflade, et helt nyt informationsskiltesystem og generelt givet akvarierne en kærlig hånd.

Den seneste renovering er en del af en større samlet ombygning af museet og dets tilknyttede laboratorium.

- Vi har renoveret akvariet og Marinbiologisk Laboratorium mange gange de seneste 5 år og disse renoveringer har efterhånden kostet over 50 millioner kroner, siger Jens Peder Jeppesen.

De nye tiltag har kostet i omegnen af 2,5 til 3 millioner kroner, oplyser museet.

I vinterferien vil akvariet have aktiviteter som ”Rør ved levende havdyr”, som finder sted tre gange om dagen i uge 7 og 8. Foto: Øresundsakvariet

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?