Ny sæson af serien En Vild Historie – nu fra vores rådhuse

Serien ”En Vild Historie” besøger i ny sæson hovedstadsområdets mange rådhuse. Her vrimler det med utrolige historier fra fortiden.

Sidste år ledte TV 2 Lorry journalisterne Oliver Fjalland og Frank Thøgersen efter bemærkelsesværdige historier forskellige steder i hovedstadsregionen. I denne sæson har de kastet sig ud i jagten på vilde historier på vores rådhuse. I første afsnit, der har sendes i aften kl. 20.50 og igen kl. 22.35 på tv-kanalen Lorry+, besøger de to reportere rådhusene i Helsingør, Gentofte, Roskilde, Hillerød og Ishøj.

De går ikke forgæves. I Gentofte fortæller arkivar Eva Greve Klemensen, hvordan personalet i rådhusets folkeregisterafdeling flere gang i løbet af krigstiden blev udsat for væbnet røveri og anden civil ulydighed fra borgerne. Særligt i de sidste år af krigen, var rationeringsmærker i høj kurs – både for kriminelle, der ville sælge dem på det sorte marked, men ikke mindst for modstandsfolkene, som skulle skaffe mad til de frihedskæmpere, der var gået under jorden. Selv byens borgmester fik ved et af røverierne en pistol for panden. Hvordan det gik, kan du se i afsnittet som også frit kan ses på tv2lorry.dk/tv i morgen.

Og der er mange gode historier derude. I byrådssalen på rådhuset i Helsingør har man portrætter af alle tidligere byrødder hængende. Men et af dem er en smule makabert. Tidligere byrådsmedlem A.C van Mehren nåede nemlig ikke at få taget sit billede, inden han døde. Men da det var en stor ære, at sidde i byrådet, var der ikke andet at gøre, end at fotografere ham i afdød tilstand.

I Ishøj fortæller tidligere bykonge Per Madsen, den farverige historie om, hvordan byggematerialer der skulle have været brugt til et nyt bycenter i Farum, i stedet blev til det bycenter, der i dag både fungerer som både indkøbscenter og rådhus i Ishøj.

Og så går turen ikke mindst til det gamle rådhus i Roskilde, hvor der hænger et tapet i byrådssalen, hvor ørnen fra byens våbenskjold vender den forkerte vej. En fejl som også har fået konsekvenser for andet inventar på rådhuset. Og videre til Hillerød, hvor rådhuset er bygget i det der tidligere var gården Trollesminde. Gården tiltrak sig tilbage i tiden stor opmærksomhed fra hele verden. Her blev i 70’erne nemlig lavet højteknologiske dyreforsøg. Blandt andet fik man installeret en lem i maven på udvalgte køer, så man kunne følge med i deres fordøjelsesproces.

Serien ”En Vild Historie – på Rådhuset” har syv afsnit, som sendes på Lorry+ henover de kommende syv uger. Tilrettelæggerne Frank Thøgersen og Oliver Fjalland besøger i alt 30 rådhuset i hovedstadsområdet. Alle programmer vil løbende være frit tilgængelige på tv2lorry.dk/tvhttps://www.tv2lorry.dk/tv.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Var det julemanden og hans rensdyr? Derfor cirkulerede mystisk lys over København

Demonstration mod ghettolisten

playTil kamp for Mjølnerparken: Ny liste er "urimelig, umenneskelig og diskriminerende"

20080102-145005-6-1920x1283we

Marginaler sender nyt boligkvarter på forhadt liste - nu reagerer borgmester

20191203-163142-2-1920x1279we

playHer er de: Flere boligområder ryger af forhadt liste - et nyt er kommet på


Helsingør


Forsiden lige nu

Se flere