Kolonihaver får kniven

I en periode på mere 40 år er det oprindelige kolonihaveområde Julianelund i udkanten af Helsingør med meget beskeden kommunal indblanding blevet et kvarter præget af helårsbeboelse, huse på over 100 kvadratmeter og realkreditlån.

Imidlertid er byggeriet sket i et område, som ligger i landzone, ikke er godkendt til helårsbeboelse og ikke mindst ligger i en statslig transportkorridor. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Siden 2008 er der på forskellig vis forsøgt at finde en løsning på problemerne, og indtil forleden troede ejerne, at de efter årevis i usikkerhed var sikret af en kommunal landzonetilladelse, som skulle være trådt i kraft i februar i år. Men nu har borgmester Benedikte Kiær(K) i sidste øjeblik trukket i håndbremsen efter et høringssvar fra Naturstyrelsen og en juridisk vurdering fra KL.

Begge peger på, at dispensationerne ikke ville holde i Natur- og Miljøklagenævnet. Nu lægger borgmesteren op til, at byrådet på et møde mandag vedtager en plan for en såkaldt fysik lovlliggørelse af området, som vil betyde en nedrivning af alt ulovlig byggeri.

Hos beboerne er man i chok, men de siger til Frederiksborg Amts Avis, at de er parate til at gå rettens vej i sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Maria Sarko på Amager Strand

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Affaldssortering Ballerup skrald skraldespand

Borgere får ikke tømt skraldespand. Men det er der en god grund til, mener kommune

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere