Knivstik sender 21-årig to år bag tremmer

En uskyldig ung mand måtte betale med en seks cm dyb flænge i overarmen og en overskåret pulsåre for nogle andres skænderi om en smøg.

Foto: ARKIVFOTO Nils Meilvang - Ritzau Scanpix

Et skænderi om en cigaret i de sene nattetimer udviklede sig til en overskåret pulsåre og endte med en dom på to års fængsel til en 21-årig mand.

Første del af historien udspillede sig på Helsingør Station sidste år i oktober, hvor en ung mand blev rygetrængende og spurgte en 21-årig mand, om han kunne undvære en smøg. 

Det kunne den 21-årige ikke, og da de begyndte at skændes og kalde hinanden diverse skældsord, stillede en fælles bekendt sig imellem dem.

Det ønsker han nok, han aldrig havde gjort. Den 21-årige var blevet så ophidset, at han forsøgte at stikke den unge mand fra Humlebæk med en springkniv. Kniven skar sig dog i stedet seks centimeter ind i overarmen på den unge mand, der forsøgte at lægge en dæmper på situationen.

Konfliktmægleren fik altså ikke ro, som han ønskede, men til gengæld en overskåret pulsåre og var nær død.

Læs også Unge i Helsingør føler sig nedprioriteret

Lagde vægt på, at manden var i livsfare

Nu er den 21-årige blevet idømt to års ubetinget fængsel.

Retten lagde i sin strafudmåling særligt vægt på, at knivstik generelt er meget farlige, og at den tiltalte i den konkrete sag havde stukket springkniven så dybt i forurettedes overarm, at hans store pulsåre blev skåret over, hvilket bragte ham i livsfare

David Jarlbæk Homann, anklagerfuldmægtig  fra Anklagemyndigheden i Nordsjællands Politi

- Retten lagde i sin strafudmåling særligt vægt på, at knivstik generelt er meget farlige, og at den tiltalte i den konkrete sag havde stukket springkniven så dybt i forurettedes overarm, at hans store pulsåre blev skåret over, hvilket bragte ham i livsfare.

Det siger anklagerfuldmægtig David Jarlbæk Homann fra Anklagemyndigheden i Nordsjællands Politi.

Forsvareren for den tiltalte havde påstået frifindelse, fordi han mente, der var tale om et uheld.

Det var retten dog ikke enig i og valgte i stedet at følge anklagerens påstand.

Den var, at den tiltalte havde forsøgt at stikke manden fra Humlebæk ned, og at han måtte have vidst, at det var sandsynligt, at han i stedet ville ramme manden, der var gået imellem de to stridshaner.

Den 21-årige har endnu ikke besluttet, om han anker dommen. 

Læs også Flere unge hjemløse i Helsingør: Nu sætter kommune millioner af

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik