Indsats blandt unge i Vapnagaard slået fejl

Unge i bebyggelsen Vapnagaard tiltrækkes af bandemiljøet, og den socialpædagogiske indsats overfor dem har slået fejl. Helsingør Kommune vil derfor gå nye veje.

Her til aften var der møde i Helsingør Kommunes Børne- og uddannelsesudvalg. Øverst på dagsordenen var den socialpædagogiske indsats rettet mod den ifølge kommunen alvorlige og akutte situation i Vapnagaard, hvor unge i stigende grad tiltrækkes af bandemiljøet.

- Vi har nogle udfordringer med nogle unge mennesker, som bliver tiltrukket af bandemiljøet, og vi vil gerne, de kommer på rette spor, siger formanden for udvalget, siger udvalgets formand Christian Holm Donatzy (Rad. V.).

Konkret har kommunens forvaltning foreslået, at man tager den særlige indsats overfor de svære unge i Vapnagård fra Villa Fem, der hidtil har stået for opgaven, og giver den Tetriz. med opgaven følger 4,1 millioner kroner, og det vil koste 4-6 stillinger i Villa Fem.

- Det har ikke virket godt nok, og derfor er vi nødt til at prøve noget andet, og der har vi et andet sted i vores kommune, hvor det har virket, siger Christian Holm Donatzky.

Ideen vækker dog bekymring i forældrebestyrelsen i Villa Fem, hvor man frygter, at indsatsen rettet mod de særligt besværlige vil få konsekvenser for de andre unge i Vapnagaard.

- Man kan jo frygte, at det har den effekt, at godt nok får man taget hånd om de få med store problemer, men alle de øvrige bliver ladt alene, og så kan man jo meget nemt få en større gruppe af børn med problemer, siger Lotte Johansen, medlem af forældrebestyrelsen i Villa Fem.

Om den socialpædagogiske indsats i Vapnagaard går fra Villa fem til Tetriz bliver besluttet i løbet af de næste 2-3 uger.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere