Far frifundet for incest: Overgreb blev begået i søvne

Retten har pure frikendt den 44-årige far. Sagen er dog ikke endegyldigt slut, da Anklagemyndigheden har anket dommen til Landsretten.

For første gang i 2013 blev søvnlidelsen 'sexsomni' lagt til grund for en frifindelse. Foto: NIels Ahlmann Olesen - Scanpix

En enig domsmandsret har frikendt en 44-årig far fra Helsingør, der var tiltalt for at have befølt sin 12-årige datter på balder og i skridtet.

Det skriver Helingør Dagblad fredag.

Overgrebet skulle være sket, mens de sov i en gæsteseng i 2016. Og sagen er spektakulær, fordi omdrejningspunktet har været, hvorvidt den 44-årige lider af "sexsomni".

Det er en lidelse, der bevirker, at især mænd laver seksuelle udfoldelser i søvne. 

Læs også Overgreb på 19-årig: Politiet efterlyser mulig gerningsmand

Faren er personundersøgt

Ifølge Helsingør Dagblad lød et lettelsens suk lød fra både den tiltalte og hans nærmeste familie, da dommeren kunne kundgøre, at retten frifandt manden.

Sagen er dog ikke endegyldigt slut, da Anklagemyndigheden har anket dommen til Landsretten.

Faren er personundersøgt, og den 12-årige datter er afhørt adskillige gange af Nordsjællands Politi. 

Ikke bevist, at det var med overlæg

I begrundelsen for frifindelsen sagde dommeren, at han ikke fandt det bevist, at manden havde til hensigt at forgribe sig på pigen. 

Anklageren mente omvendt, at han må have vist, at det var hans egen biologiske datter, som han ragede på. 

EN ALVORLIG LIDELSE

I 2013 blev en dengang 32-årig mand frifundet for et voldtægsforsøg på to teenagere. 

Retten fandt, at han led af den sjælne søvnsygdom sexsomni.

Sagen var den første af sin slags i Danmark, og er af politiets senioranklager blevet kaldt ’den mest opsigtsvækkende i nyere retshistorie’.

Det var professor i medicin ved Universitetet i Lund og søvnekspert i klinikken Scansleep, Søren Berg, der undersøgte manden:

- Ja, jeg kan da godt forstå, at det lyder lidt underligt i folks ører. Sagen har jo også alt det, en god historie skal have: sex, vulgaritet, unge damer og jeg skal komme efter dig. Men søvnlidelser er faktisk ikke spor sjove – og da slet ikke denne, forklarede han.

Kilde: Information.dk 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik