Efter falsk alarm om skoleskyderi: Rektor roser politi og elever

Rektor på skole i Helsingør er glad for den måde, som både elever, politi og personale håndterede en trussel mod skolen tirsdag.

Ved ni tiden tirsdag morgen gik alarmen på HF & VUC Nordsjælland i Helsingør.

En stemme talte til eleverne igennem skolens samtaleanlæg og bad dem blive indenfor, barikadere dørene og forholde sig i ro. Beskeden blev gentaget igen og igen.

quote Jeg blev bange for, at det var et skoleskyderi - det var min første tanke.

Line Kristina Petersen, elev på HF & VUC Nordsjælland

Grunden til den lidt uhyggelige situation var, at politiet havde modtaget en anmeldelse om, at der var en bevæbnet kvinde på skolen, og man rykkede derfor massivt ud.

Heldigvis var der tale om falsk alarm.

Efter den chokerende episide er rektoren på skolen, Ruth Kirkegaard, dog glad for, hvordan det blev håndteret.

- Alle skoler i Danmark skal have en evakueringsplan - og det har vi også. Den har vi fulgt fuldstændigt. Vores medarbejdere og elever har håndteret det rigtig fint og fulgt instrukserne om at blive indendøre, indtil det blev afblæst af politiet. Det var en ubehagelig formiddag, men det positive er, at alle tog det roligt og håndterede det fint, siger hun.

Igennem hele forløbet havde rektoren kontakt til politiet, som, hun mener, gjorde et godt stykke arbejde.

Rektoren var tilfreds med, hvordan den ubehagelige situation forløb tirsdag.

- Vi har haft et meget fint samarbejde med poltiet, der orienterede os om, hvad situationen var, og hvordan de bedst muligt kunne få det undersøgt. Det har være et meget fint kommunikationssamarbejde med politiet hele formiddagen, siger hun. 

Hun fortæller, at elever og personale, der er interesseret i det, er blevet tilbudt psykologhjælp hele dagen.

Elev frygtede skoleskyderi

Eleverne selv oplevede episoden inde fra klasseværelserne, hvor de var barikaderet. 

Her var det svært for Line Kristina Petersen, der er elev på skolen, at holde roen, da stemmen i samtaleanlægget blev ved med at gentage sig sig selv. 

- Jeg gik lidt i panik og var lidt bange, for når man ikke ved, hvad der sker, så kommer man til at tænke det værste, siger hun

- Jeg blev bange for, at det var et skoleskyderi - det var min første tanke, siger Line Kristina Petersen. 

Mens eleverne sad inde i klasselokalerne, skrev Helsingør Dagblad, at der var blevet affyret skud. Det viste sig ikke at passe.

Heldigvis var der ingen bevæbnet kvinde på skolen. Politiet har anholdt tre kvinder og afhørt dem, men de er alle blevet løsladt igen.

Politiet efterforsker nu sagen i flere retninger - men én af de retninger, man undersøger, er, om der kunne være tale om en falsk anmeldelse.