DM i papirflyvning: Ikke ny danmarksrekord - men tæt på

Det handlede om gode foldninger og præcis kasteteknik, da der i dag blev afholdt DM i papirflyvning på Danmarks Tekniske Museum.

De fleste, der har prøvet at kaste med et sirligt foldet A4-ark ved sikkert, hvor svært det kan være, at få et papirsfly rigtig op at svæve. 

Men på Danmarks Tekniske Museum i Helsingør har der denne weekend, været rig mulighed for at hente lidt tips og tricks. 

Museet har nemlig afholdt DM i papirflyvning, hvor der var mulighed for at brilliere på både længde og design. 

Sidste år blev der sat danmarksrekord i længste kast for børn, hvor en 10-årig sendte et fly ud på lidt over 27 meter. 

I weekenden har flere hundrede børn og voksne dystet i kategorierne 'længste flyvning' og 'bedste design' til DM i papirflyvning på Danmarks Tekniske Museum. 

Selvom det var tæt på, blev der ikke slået nogen danmarksrekord denne gang. Dog har både børn og voksne dystet i kategorien længste kast - og i dag blev der fundet en meget ung, og en lidt ældre, danmarksmester. 

Blandt de voksne blev det Steffen Mærsk, der løb med førstepladsen med et papirsfly, der fløj 26,9 meter. Og blandt børnene var det en svævetur på 17,44 meter, der gjorde Andreas Larsen til danmarksmester. 

Derudover har deltagerne dystet i kategorien 'bedste design'. Det er tidligere piloter der bedømmer foldninger, funktion og farver - og udråber en vinder i morgen mandag. Det fortæller museumsinspektør, Jacob Thorek Jensen til TV2 Lorry.