Borgmester kræver svar om farlige bomme: "Der skal rettes op"

Tirsdag hiver borgmesteren i Helsingør Lokaltog og Banedanmark til møde om de farlige bomme på Hornbækbanen. Der skal nemlig rettes op.

01:39

Borgerne i Hornbæk kan aldrig helt vide sig sikre, når de krydser jernbaneoverskæringen i byen. 

Bommene går nemlig op og ned, selv når der ikke kommer toge, og det bekymrer borgerne - og nu også borgmesteren i byen kommunen. 

Det her er ikke noget, man kan debattere eller have en holdning til. Det skal bare virke, og længere er den ikke.

Benedikte Kiær, Konservative, borgmester i Helsingør

I dag tirsdag taget Benedikte Kiær, Konservative, sagen i egen hånd. Hun har nemlig inviteret Banedanmark og Lokaktog til et møde, hvorhun foventer at få klargjort, hvad der præcis er galt med bommene på strækningen, og hvad man gør for at løse problemet. 

- Det her er ikke noget, man kan debattere eller have en holdning til. Det skal bare virke, og længere er den ikke, siger hun. 

- Vi har mange jernbaneoverskæringer i Helsingør Kommune, og vi skal selvfølgelig være trygge. Jeg vil have en redegørelse for sikkerheden, og så vil jeg vide, hvad de har tænkt sig at gøre ved det, siger hun. 

Borgmesteren har ikke bemyndigelse til at sanktionere selskabet, men hun kontakter gerne ministeren, hvis der ikke bliver gjort noget ved problemet. 

Læs også Banedanmark om tekniske fejl på bomme: "Det er ikke farligt"

Bomme er ikke farlige

I 2016 har der indtil nu været 110 fejlmeldinger på Hornbækbanens 22 overskæringer. Men særligt på to af dem, har der været mange fejl. 

TV 2 Lorry har tidligere været i kontakt med Banedanmark. Her erkender man, at det er for mange fejl, men borgerne behøver ikke at være, lyder meldingen. 

Vi griber ind, hvis vi kan se, at der er noget, der er ved at løbe løbsk for os.

Mads Thostrup, sektionschef for Teknisk Drift hos Banedanmark

-  Vi overvåger hele tiden vores anlæg, vi overvåger fejlhistorikken og statistikken, og vi griber ind, hvis vi kan se, at der er noget, der er ved at løbe løbsk for os, siger Mads Thostrup, sektionschef for Teknisk Drift hos Banedanmark.

Han forklarer, at hvis bommene ikke går ned, så får lokoføreren et signal om at stoppe toget, og går ud og ser, om han kan rette fejlen. Kan han ikke det, skal han passere jernbaneoverskæringen i skridtgang. 

Vi har flere gange forsøgt at få en kommentar fra Lokaltog, men man er ikke vendt tilbage.

TV 2 Lorry følger op på sagen efter mødet. 

Læs også Beboere advarer mod livsfarlig jernbane

Her kan du se den oprindelige historie, der fik politikerne til at rase:

05:23

Bommene ved jernbaneoverskæringerne på Hornbækbanen fungerer ikke ordentligt - og det skaber livsfarlige situationer

Luk video

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik