100 påskeliljer stjålet fra byskilt: "Håber, I har dårlig samvittighed"

Ved Hornbæks byskilt var 100 påskelilje lagt klar til at blive sat i jorden, men på bare seks timer var de alle sammen blevet taget.

Der blev torsdag sat en brat stopper for en ellers god gerning i Hornbæk.

Lise Bertram havde været på Saunte Planteskole for at hente 100 gratis påskeliljer, og dem satte hun af ved Hornbæks byskilt. Meningen var, at løgene fra de mange påskeliljer skulle plantes ved byskiltet, for at skabe glæde og give de ankomne en god velkomst.

Glæden var dog kort.

quote Jeg håber virkelig, du / I har dårlig samvittighed og bringer dem tilbage

Lise Bertram

For da Lise vender tilbage til byskiltet kun seks timer efter, er alle påskeliljerne nemlig forsvundet. Det har fået Lise Bertram til at lave et opråb på Facebook, hvor hun beder folk om at aflevere blomsterne tilbage.

"(…) stort var chokket, da jeg til aften kom forbi, og så de var “taget”. Jeg håber virkelig, du / I har dårlig samvittighed og bringer dem tilbage. Tænker nogle må lægge mærke til, hvis du / I pludselig planter dem i jeres have," skriver Lise Bertram blandt andet i sit opslag.

"Jeg blev helt paf"

TV 2 Lorry har efterfølgende været i kontakt med Lise Bertram, som uddyber hendes holdning til de folk som har taget påskeliljerne.

- Lige da jeg så, at alle blomsterne var væk, blev jeg helt paf. Jeg troede, det var indforstået, hvad meningen med blomsterne var. Jeg havde ikke troet, at folk ville tænke, at de bare kunne tage dem, for sådan tænker jeg ikke selv. Jeg synes godt, folk kunne have forhørt sig, men det er sådan noget, folk gør i stedet for at købe deres egne. Nogle folk havde også bare taget blomsterne, men ladet potterne lægge. Så kan man da i det mindste lige rydde op, siger Lise Bertram.

Lise Bertrams inspiration til påskeliljerne kommer fra andre byer med blomsteranlæg. 

- Det er så pænt, når man kommer til andre byer, hvor bygrænsen har en masse blomster. Jeg vil gerne have, at folk får den samme oplevelse ved Hornbæk, så derfor spurgte jeg planteskolen og fik nogle gratis kasser med løg. Jeg havde lovet at afhente kasserne torsdag og valgte derfor at sætte dem af ved byskiltet. Jeg havde planlagt med nogle veninder, at vi skulle plante alle løgene på mandag, siger Lise Bertram.

Ifølge Lise Bertram vurderede planteskolen, at løgene ville give blomster i 4-5 år endnu, og at det derfor godt kunne betale sig at sætte dem i jorden ved byskiltet.

Tog påskeliljerne i god tro

I kommentarsporet er mange forarget over tyveriet, mens andre påpeger, at påskeliljerne godt kunne ligne nogle, der var blevet smidt ud, og at folk derfor kan have taget dem i god tro.

Facebookbrugeren Winnie har fredag tilkendegivet, at hun har taget fire af potterne med påskeliljer fra byskiltet. Hun var nemlig i den tro, at nogle blot havde efterladt dem i vejkanten til udsmidning.

quote Der er jo sket en kæmpe misforståelse, hvor nogle af os troede, at de påskeliljer var smidt....ud

Winnie, selverkendt "påskeliljerøver"

"Kære alle påskeliljerøvere. Det er en frygtelig ulykkelig situation, vi er havnet i. Der er jo sket en kæmpe misforståelse, hvor nogle af os troede, at de påskeliljer var smidt....ud. Det var de jo ikke, har vi så nu erfaret," skriver Winnie i opslaget.

Hun har derfor tænkt sig at tage ned til byskiltet i løbet af fredagen og grave de fire potter påskeliljer i jorden. Og hun opfordrer de andre ”påskeliljerøvere” til at gøre det samme i løbet af weekenden.

Hun afslutter sit opslag med en undskyldning.

"Jeg siger Undskyld til Lise Bertram og resten af byens borger. Jeg beklager, men gjorde det som sagt hverken for at stjæle eller ødelægge det fine initiativ," skriver Winnie.

Selvom Lise Bertram var rimelig nedslået efter opdagelsen torsdag aften, så er hun nu ved at have modet tilbage.

- Nu har jeg sundet mig, og jeg har besluttet at give det en chance til. Jeg har fået to ekstra kasser af planteskolen nu, og så kommer Winnie også og planter dem, hun tog, afslutter Lise Bertram.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere