Youtuber Albert Dyrlund er død i ulykke - 22 år gammel

Albert Dyrlund var influencer og youtuber og er især kendt blandt unge. Han er død i en faldulykke i Italien.

Youtuberen Albert Dyrlund, der er født og opvokset i Helsingør, er død i en ulykke i Italien, hvor han er faldet ud over en skrænt. Han blev 22 år.

Det fortæller hans mor, Vibe Jensen, til Ekstra Bladet.

- Jeg kan bekræfte, at han er død.

- Familien er i dyb sorg, siger hun til mediet og understreger, at familien har brug for tid til at sørge. Hun beder derfor om, at familiens privatliv respekteres.

Ifølge mediet faldt den 22-årige influencer ud over en skrænt, i forbindelse med at han ville filme en video til sin YouTube-kanal.

Udenrigsministeriet bekræfter over for avisen, at en dansker er omkommet i Italien. På grund af tavshedspligt kan ministeriet ikke komme sagen nærmere.

Og kendt fra film

Albert Dyrlund er især kendt blandt unge danskere. På Instagram har han 224.000 følgere, mens det på YouTube er 168.000.

Youtubestjernen er også kendt fra film med hovedrollen i "Team Albert" fra 2018. Her følger man gymnasieeleven Albert, der vil gå sine egne veje.

Han gør oprør mod blandt andet skole og forældre for at blive en, der underholder hele verden gennem YouTube. Men undervejs på rejsen er han ved at miste gode venner.

Filmen fik Robert Publikumspris ved filmprisuddelingen i 2019.

De seneste år har Albert Dyrlund tiltrukket sig opmærksomhed ved at klippe stort set alt sit ellers lange hår af og lagt specielle videoer ud, hvor han blandt andet rørte ved hundelort og slikkede på en skovsnegl.

Det vakte bekymring blandt nogle af Youtuberens følgere, men han har siden forklaret, at det var et stunt til at promovere en ny sang samt at skifte image til en mere voksen målgruppe end de unge følgere, han ellers havde.

TV 2 Lorry interviewede Albert Dyrlund i forbindelse med awardshowet for youtubere Guldtuben, da det blev afholdt tilbage i 2017. Du kan se interviewet med ham og youtuber Victoria Garber nedenfor.