Koldblodig nabo hjalp med at fange indbrudstyve

Kvinde både filmede og ringede efter hjælp hos politiet - tre mænd blev anholdt.

Tre yngre mænd nåede ikke langt efter et indbrud i Espergærde. For en årvågen nabokvinde spottede tyvene, og så gik hun i aktion.

Nordsjællands politi oplyser i deres døgnrapport, at kvinden onsdag eftermiddag gik rundt i sit hjem i Espergærde, da hun klokken cirka 13.45 hørte lyden af noget, der lød som en rude, der blev knust.

Hun gik ind i sin stue og herfra fik hun gennem vinduet øje på to mænd, der stod og trykkede sig op ad hækken til naboens hus på Jernbane Allé.

Kvinden fandt synet af de to mænd så mærkeligt, at hun greb sin mobiltelefon og begyndte at filme. Og til alt held havde hun  endnu en telefon til rådighed. Den greb hun også og med den ringede hun til politiet.

Mens hun var i gang med at fortælle politiet, hvad hun kunne se, kom en tredje mand ud fra det hus, de to andre stod ved. Kvinden filmede videre og leverede samtidig et signalement af de tre mænd. Og så rykkede Nordsjællands politi.

Koert efter var de i stand til - takket være kvindens observationer og beskrivelser - at anholde de tre mænd, der er henholdsvis 15, 19 og 26 år gamle.

De to yngste blev løsladt efter afhøring, da politiet ikke fandt juridsk grundlag for at fremstille dem i grundlovsforhør. Den ældste på 26 år blev til gengæld sendt direkte til afsoning, da han har en tidligere dom, som blev aktiveret på grund af onsdagens indbrud.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi og beredskab ved gård

4-årig pige mister livet i tragisk have-ulykke

Tre 16-årige kører galt i Værløse.

Tre 16-årige kørte galt i nat: Føreren havde sprit i blodet og kørte i sin mors bil

Politibil 112

Politi sigter 40 personer for at overtræde forsamlingsforbud

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere