Styrelse retter skarp kritik af kommunal hjemmesygepleje i Halsnæs

Ved 10 af 14 målepunkter udtaler Styrelsen for Patientsikkerhed kritik af hjemmesygeplejen i Halsnæs efter et tilsyn. Kommunen beklager og sætter gang i handleplan.

Der er store problemer i den kommunale hjemmesygepleje i Halsnæs Kommune.

Det står klart, efter resultaterne fra et tilsyn foretaget af Styrelsen for Patientsikkerhed i april måned nu er sammenfattet og offentliggjort.

Her fandt styrelsen ved 10 af de 14 målepunkter fejl og mangler så grelle, at de udtaler kritik af hjemmesygeplejen i Halsnæs.

I den samlede vurdering udtaler styrelsen, at der er store problemer, som har betydning for patientsikkerheden, fremgår det af tilsynsrapporten.

 

Blandt problemenerne, der blev dokumenteret, var blandt mangelfuld journalføring, for dårlig medicinhåndtering, ikke-fyldestgørende instrukser for hygiejne samt uklarhed i forbindelse med indhentning af samtykke til behandling og pleje.

Og fordi der fortsat ikke er rettet op på problemerne, har Styrelsen for Patientsikkerhed den 14. august givet kommunens hjemmesygepleje et påbud om straks at sætte initiativer i gang for at rette op på problemerne.

Kommune lover genopretning og skyder skylden på IT-system

I Halsnæs Kommune skal medlemmerne i Udvalget for Ældre og Handicappede ved mødet i næste uge godkende en handleplan fra forvaltningen.

Denne indebærer blandt andet, at der gennemføres systematiske sygeplejefaglige vurderinger, og at der foreligger klare og kendte retningslinjer.

Den nyligt ansatte kommunaldirektør Niels Milo Poulsen forklarer på kommunens hjemmeside, at en af årsagerne til den mangelfulde dokumentation har været, at der er indført et nyt IT-system, der ”har givet en del udfordringer”.

- Vores fokus er altid på, at borgerne får den bedst mulige behandling. Det har desværre betydet, at vi ikke har haft det fornødne fokus på dokumentationsdelen, herunder de ressourcer det har krævet at indføre et nyt IT-system, siger kommunaldirektør Niels Milo Poulsen og fortsætter:

- Det får vi rettet op på nu, og så vil vi den nærmeste fremtid anmode Styrelsen for Patientsikkerhed om at gennemføre et nyt tilsyn for at sikre, at vi er kommet helt i mål.

Halsnæs Hjemmesygepleje varetager hjemmesygeplejen for omkring 600 borgere mellem 18 og 65 år i Halsnæs Kommune.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

signe i vindue 2

playNår hele baggården synger ‘Hurtige Hænder’, bliver Signe på 3.tv rørt: Nu har naboer fået unikt sammenhold

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere