Mega-center i Hundested et skridt nærmere: Nu er placeringen fundet

Med købet af Nordmolen på Hundested Havn har Halsnæs Kommune afgjort, hvor den kommende attraktion, det arktiske center ARCTIC skal ligge.

De fleste i TV 2 Lorrys sendeområde kender Knud Rasmussens hus i Hundested.

Det var her, polarforskeren holdt til og arbejdede, når han var i Danmark mellem sine ekspeditioner til Grønland og Arktis, og i dag er huset omdannet til museum.

Snart kommer netop Arktis til at fylde mere i fortællingen om Hundested, for med købet af Nordmolen på Hundested Havn er kulturattraktionen ARCTIC kommet et skridt nærmere at være en realitet.

Ifølge Hundested Kommune skal ARCTIC være et formidlings- og samlingssted for samtidens store arktiske spørgsmål og tendenser, og det skal samtidig fungere som oplevelsesattraktion for borgere og besøgende i Hundested.

Potentiale skal analyseres

Borgmester i Halsnæs, Steffen Jensen (Socialdemokratiet), glæder sig over, at arbejdet med den kommende attraktion nu kan begynde:

- Vi skal til at gå i gang med en spændende proces, hvor vi blandt andet skal se på, hvordan en moderne kulturattraktion ser ud i 2021, hvilke arktiske fortællinger og temaer, der skal være en del af attraktionen, og hvordan vi kan få ARCTIC til at blive en dynamo for udviklingen i Hundested. Alt sammen i relation til det spirende kunst- og kulturmiljø, der i forvejen er i byen og i særdeleshed på havnen, siger han.

Frem til foråret 2022 vil Halsnæs Kommune samarbejde med Industrimuseet Frederiksværk og et hold af kultur- og destinationsudviklere for at belyse potentialet for en arktisk attraktion i Hundested.