Flere års tovtrækkeri: Husejer må ikke sikre mod storm

Et hus er i fare for at blive ædt op af Kattegat, men ejeren kan ikke sikre det.

Et hus i Liseleje nærmer sig afgrunden. Mens naboernes huse er kystsikret, så kan Finn Nielsen ikke få lov at sikre sit hjem. 

- Vi har det dårligt. Vi gider næsten ikke være heroppe mere, for det irriterer os, og vi bruger utroligt meget tid på det, siger husets ejer Finn Nielsen til TV 2 Lorry.

Da stormen Bodil rullede ind over kysten, fik han for alvor at se, hvilke katastrofale skader Kattegat kan gøre på huset. Derfor søgte han tilladelse hos Kystdirektoratet til at kystsikre.

Naboerne fik kystsikret med store sten for år tilbage, og sådan vil det lokale Kystbeskyttelseslaug også gerne løse opgaven foran Finn Nielsens hus. Kystdirektoratet derimod er i mellemtiden gået væk fra den metode. De anbefaler nu sandfordring.

Konflikten om den bedste metode betyder, at Finn Nielsens sag nu har stået på i to et halvt år, uden han har fået lov at sikre sit hus på den ene eller anden måde.

- Den opførsel, som Kystdirektoratet har lagt for dagen overfor denne her lodsejer, den tangerer magtarrogance, siger Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Halsnæs Kommune,  Wather G. Christophersen til TV 2 Lorry.

Han frygter, at den manglende kystsikring kan få konsekvenser for hele Liseleje, der ligger lavere end huset. 

- Hvis det bliver rigtig slemt, som det var med Bodil, så kan vi snart forholde os til saltvand på Liseleje Torv. Det bekymrer mig, siger Walther G. Christophersen.

Det lokale Kystbeskyttelseslaug har senest haft møde med Kystdirektoratet om sagen den 18. juni. De håber, der er en løsning på vej. 

- Der er altså en skamplet, at vi på den her strækning ikke kan få lov til at gennemføre det, vi ved, der virker, og som man kan se hos naboen, siger Frits Thaulow, formand for Hyllingebjerg-Liseleje Kystbeskyttelseslaug til TV 2 Lorry. 

Finn Nielsen har indtil videre selv lagt sten ud foran sit hus for at sikre det. Det har kostet ham 600.000, og det er kun en midlertidig løsning.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Alfaen af Mogens Trolle, Danmark

Dansk naturfotograf vandt kæmpepris i efteråret - nu kan han vinde endnu en

def_thumb,50_percent

playKommune vil bruge gift til at bekæmpe uønsket plante – i strid med egen politik

ræv

Naturfænomen på Amager Fælled lyder, som om der er blevet begået et mord

Rottehunden amigo

playRottehunden Amigo slog 48 rotter ihjel på halvanden time

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere