1. december: Julemændene er gået i skarp træning

Det er ikke nok at sige Ho Ho Ho og synge halvhjertet med på julens salmer, når man er julemand. Derfor er de i Dansk Julemands Laug gået i træning.

Foto: Nils Meilvang / Scanpix

Sikken voldsom trængsel og alarm. Kalenderen siger 1. december, og der en dag mindre til der skal være styr på alle gaverne, den sprøde svær og den brune sovs. 

Mange tror, det er nok at købe en julemandsdragt i den lokale legetøjsforretning.

Allan Hendley, oldermand i Dansk Julemands Laug

Men for en bestemt mand - eller gruppe af mænd - er de næste 24 dage endnu mere travle end for gennemsnittet. Og det er julemændene. 

Læs også Julemanden får seks opkald i minuttet

- Mange tror, det er nok at købe en julemandsdragt i den lokale legetøjsforretning – og så øve sig lidt på sit HO-HO-HO. Men det er altså langtfra nok, hvis man vil være professionel julemand hos os. 

De skal have den rette juleånd og være godt inde i traditionerne.

Allan Hendley, oldermand i Dansk Julemands Laug

Sådan lyder det til Halsnæs Avis fra Allan Hendley, som er oldermand i Dansk Julemands Laug. Han er sammen med sin kone professionel julemand. Et job der kræver mere, end man lige umiddelbart ville gætte på. 

- Vi kræver at vores julemænd har masser af dokumenteret erfaring som børneunderholder. De skal have den rette juleånd og være godt inde i traditionerne, myterne og de historiske facts omkring julen. Og så kræver vi naturligvis rene straffeattester og børneattester, siger Allan Hendley. 

Læs også Julemænd: Kongres er ikke kun sjov og ballade

Med alt papirarbejde og pensum på plads er der dog stadig ting, som skal ordnes. Eksempelvis skal dragten være spot on, og så skal der spises risengrød nok til, at julemandens mave bliver stor og rund. 

Det kan godt være det er hårdt at være julemand i december, men vores ferieordning er helt i top

Niels Preus, professionel julemand

Kalenderen er allerede fyldt for julemændende hos Dansk Julemands Laug. Kunderne tæller alt fra butikscentre til børnehaver, ældrecentre og også virksomheder. 

Det er dog ikke noget, der skræmmer Niels Preus, som også er professionel julemand hos Dansk Julemands Laug. 

- Det kan godt være det er hårdt at være julemand i december, men vores ferieordning er helt i top, siger han til Halsnæs Avis. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?