Skattejagt og fisketure: Gribskov frister nye borgere

Skattejagt og fisketure for kommunens nye indbyggere. En stribe nye initiativer skal få Gribskov til at vokse.

Gribskovs borgmester inviterer nye borgere med på en kombineret fiske- og hyggetur. Den første kutter sejler mandag d. 19. september og er fyldt op. Foto: Torben Christensen / Scanpix

Gribskovs borgmester, Kim Valentin, stævner i dag ud fra Gilleleje på en fiske- og hyggetur. Med ombord er 30 nye tilflyttere. 

Turen markerer startskuddet på en brandingkampagne, der skal få flere borgere til at bosætte sig i Gribskov Kommune. 

Ud over fisketuren lancerer kommunen en ny hjemmeside målrettet borgere, der overvejer at flytte til området, samt en app, der tager brugeren med på en skattejagt forbi kommunens attraktioner. 

Vi skal sætte blus under en den positive vækst i tilflytningen, som vi allerede har

Kim Valentin, borgmester, Gribskov, Venstre

- Vi skal sætte blus under en den positive vækst i tilflytningen, som vi allerede har. Det gør vi ved at sige tak til dem, der flytter hertil, og vise dem lidt ekstra opmærksomhed, siger borgmester Kim Valentin i en pressemeddelelse. 

I nabokommunen Halsnæs har man de sidste par år haft succes med en lignende brandingkampagne. Efter en målrettet indsats er indbyggertallet i Halsnæs Kommune steget to år i træk. 

Læs også Nedgangen er vendt: Indbyggertallet stiger igen i Halsnæs

 

Plads til nye borgere

Flere steder i Gribskov Kommune skyder nye lejligheder og boligområder op, blandt andet i Helsinge, hvor 600-700 nye boliger skal give plads til 2000 nye borgere. Nogle af dem må meget gerne være nye tilflyttere. Derfor lancerer kommunen nu denne kampagne. 

- Det er første gang, vi laver en decideret brandingkampagne, hvor vi tydeligere får gjort opmærksom på, at Gribskov, det er stedet, hvor du kan få et lidt bedre liv, fordi vi har så meget at byde på i form af attraktive lokalsamfund, skøn natur og plads til at udfolde sig, siger Kim Valentin. 

Pr. 1. januar i år bor der 41.107 borgere i Gribskov Kommune. Det er 329 borgere flere end i 2014. 

Kommunens brandingkampagne løber resten af året og i 2017. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik